AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran 2018 seçimlerinden 5 gün önce, 19 Haziran'da yaptığı konuşmada, “Bu kur filan, bunların hiçbirisi bizim geleceğimizi belirleyen şeyler değil, geleceğimizi, biz belirleyeceğiz. 24'ünde siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz” demişti.
Erdoğan’ın sözlerinin üzerinden dört yıl geçerken, başkanlık sistemine resmen geçilen 2018’in Temmuz'unda enflasyon yüzde 15,85 seviyesindeydi. Aradan geçen dört yılda Türkiye İstatistik Kurumunu’nun (TÜİK) verilerine göre, enflasyon 79,60’a yükseldi.
Sistemin uygulanmaya başladığı 2018’de 5 lira 29 kuruş olan dolar kuru, bugün 18 TL seviyesini aşarak bu yılın rekorunu tazeledi.
TÜRKİŞ verilerine göre, 2018 Temmuz'unda açlık sınırı bin 738 TL iken, bugün 6 bin 840 liranın üzerine çıktı.
“YÖNETEMİYORSUNUZ”
Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Recep Tayyip Erdoğan'ın, ‘Siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle, şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz” sözlerinin üzerinden 4 yıl geçti. 2018'de 5,29 olan dolar kuru bugün 18 TL. Yönetemiyorsunuz” ifadelerini kullandı.
Gerçek Gündem
Kılıçlar çekildi! İktidara yakın medyanın hedefinde bu kez Fahrettin Altun var!33 izlenme
'Seçimlere iki ay kala konuşacağım' demişti, Sedat Peker’in avukatından canlı yayında açıklama geldi41 izlenme
AKP-MHP üye kaybetti CHP-İYİ parti artırdı38 izlenme
Alkış öğretmenlere, ayıp MEB’e! Öğretmenler paspasla okul temizledi12 izlenme
'Sedat Peker' operasyonu: 10 gözaltı68 izlenme
Dev ihale 'Saray' müteahhidine davet usulü ile verildi!80 izlenme
Seçim ayında İsrail rekoru19 izlenme
Aç açık yok kimse yok diyen Bakan Kirişçi'ye acı gerçekleri çiftçilik yapan vatandaş anlattı!33 izlenme
Hüsnü Mahalli Abdurrahman Dilipak'ın gizli sırrını canlı yayında açıkladı
Bilal Erdoğan'dan manidar sözler 'Bütün hezimetlerinize, bütün yalanlarınıza, rezaletlerinize rağmen kalıcı olabiliyorsunuz !'
Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in 1100 liralık bayram ikramiyesi açıklamasındaki gizli şifre ortaya çıktı!
AKP'den CHP'ye geçen belediyede borç krizi: Yüzlerce kilo lop et kayıp!