AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasıyla ilgili tartışmalar dönem dönem kamuoyunun gündemine gelmeye devam ediyor.
2016 yılında, Erdoğan’ın diploması hakkında bir açıklama yapan Marmara Üniversitesi, iddiaları ‘haksız’ ve ‘mesnetsiz’ diye nitelerken, Erdoğan’ın üniversitenin işletme bölümünden mezun olduğunu belirtti.
Erdoğan'a 2011 yılında isteği üzerine, 'duplikata' verildiği ve bu belgede dekan ve rektörün imzasının bulunmadığı ifade edilirken, 4 sayfalık açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasının görüntüsüne yer verilmedi.
Üniversite, açıklamasında Erdoğan’ın 1974’te İstanbul İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisi’ne bağlı ve dört yıllık Aksaray İktisadî ve Ticarî İlimler Yüksekokulu’na kayıt yaptırdığını, 1981 yılının şubat ayında da mezun olduğunu aktardı. Ancak Aksaray İktisadî ve Ticarî İlimler Yüksekokulu’nun Beyazıt Maliye Muhasebe Yüksek Okulu ile birleştirilerek Ticari Bilimler Fakültesi’nde dönüştürüldüğü belirtilirken, Erdoğan’ın Dr. Sinan Artan imzalı ve 3 Nisan 1981 tarihli geçici mezuniyet belgesi aldığı ifade edildi.

ARTAN HAKKINDAKİ YÖK KARARI
Artan, kamuoyunun gündemine Haliç Üniversitesi’nden atılması ardından gelmişti.
Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gündüz Gedikoğlu’nun 6 milyon lirayı usulsüz harcadığı iddiaları sonrası görevden alınmasıyla üniversite genel kurulu yapılmış ve Sinan Artan mütevelli heyeti başkanı olarak seçilmişti.
Ancak daha önce 2009 yılında disiplin cezası nedeniyle üniversiteden uzaklaştırılan Artan için, YÖK’ün “öğretim üyeliği yapamaz” kararı nedeniyle üniversitede yeniden genel kurul toplanmış ve yerine Mehmet Mansur Topçuoğlu getirilmişti.
Danıştay ise, Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet eski Başkanı Sinan Artan’ı görevine iade etmeyen YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya için soruşturma açılmasına izni vermişti.
Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e ‘tez danışmanlığı’ yaptığı da iddialar arasında olan Prof. Artan, 2019 yılında yaşamını yitirdi. Marmara Üniversitesi ise, vefatı ardından yaptığı açıklamada Artan’ın okuldan 2004 yılında emekli olduğunu bildirmişti.
Çöpten biber ve et toplatarak tekrar kullanan tantunicinin son hali!56 izlenme
Kılıçdaroğlu: "Satacak bir şey kalmadı şimdi Türkiye’nin itibarını satıyorlar!"43 izlenme
Beyaz TV’de İBB paniği! Canlı yayına bağlanan avukat icraatları övünce spiker ne yapacağını şaşırdı!40 izlenme
Yaz ortasında kömür yine sahnede! AKP ilçe başkanlığının kapısında kömür torbaları139 izlenme
EYT bekleyen herkesi ilgilendiriyor: EYT’ye deprem düzenlemesi! Kritik tarihte değişiklik97 izlenme
Ticaret Bakanlığı, aldatıcı reklamlara 64 milyon TL para cezası verdi26 izlenme
Kovulan muhabirden Akit'e FETÖ suçlaması: 'Kaç milyon aldığınızı iyi biliyorum'39 izlenme
Kaz Dağları’nda çevre felaketine yol açan şirketten skandal açıklama!89 izlenme
ING Bank'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı videosunda Atatürk'ün "Ne mutlu Türküm diyene" sözü sansürlendi!
Fransız Historia dergisi Atatürk'ü kapak yaptı: "Yüzyıl önce Atatürk modern Türkiye'yi icat etti"
AKP’li vekilin Cumhuriyet paylaşımına tepki yağdı
Kendisi de gönüllü olmuştu… Prof. Dr. Cankurtaran: Çin aşısı için 1 ay daha lazım