AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasıyla ilgili tartışmalar dönem dönem kamuoyunun gündemine gelmeye devam ediyor.
2016 yılında, Erdoğan’ın diploması hakkında bir açıklama yapan Marmara Üniversitesi, iddiaları ‘haksız’ ve ‘mesnetsiz’ diye nitelerken, Erdoğan’ın üniversitenin işletme bölümünden mezun olduğunu belirtti.
Erdoğan'a 2011 yılında isteği üzerine, 'duplikata' verildiği ve bu belgede dekan ve rektörün imzasının bulunmadığı ifade edilirken, 4 sayfalık açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasının görüntüsüne yer verilmedi.
Üniversite, açıklamasında Erdoğan’ın 1974’te İstanbul İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisi’ne bağlı ve dört yıllık Aksaray İktisadî ve Ticarî İlimler Yüksekokulu’na kayıt yaptırdığını, 1981 yılının şubat ayında da mezun olduğunu aktardı. Ancak Aksaray İktisadî ve Ticarî İlimler Yüksekokulu’nun Beyazıt Maliye Muhasebe Yüksek Okulu ile birleştirilerek Ticari Bilimler Fakültesi’nde dönüştürüldüğü belirtilirken, Erdoğan’ın Dr. Sinan Artan imzalı ve 3 Nisan 1981 tarihli geçici mezuniyet belgesi aldığı ifade edildi.

ARTAN HAKKINDAKİ YÖK KARARI
Artan, kamuoyunun gündemine Haliç Üniversitesi’nden atılması ardından gelmişti.
Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gündüz Gedikoğlu’nun 6 milyon lirayı usulsüz harcadığı iddiaları sonrası görevden alınmasıyla üniversite genel kurulu yapılmış ve Sinan Artan mütevelli heyeti başkanı olarak seçilmişti.
Ancak daha önce 2009 yılında disiplin cezası nedeniyle üniversiteden uzaklaştırılan Artan için, YÖK’ün “öğretim üyeliği yapamaz” kararı nedeniyle üniversitede yeniden genel kurul toplanmış ve yerine Mehmet Mansur Topçuoğlu getirilmişti.
Danıştay ise, Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet eski Başkanı Sinan Artan’ı görevine iade etmeyen YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya için soruşturma açılmasına izni vermişti.
Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e ‘tez danışmanlığı’ yaptığı da iddialar arasında olan Prof. Artan, 2019 yılında yaşamını yitirdi. Marmara Üniversitesi ise, vefatı ardından yaptığı açıklamada Artan’ın okuldan 2004 yılında emekli olduğunu bildirmişti.
İlker Aycı Kazakistan'dan tahliye edildi, THY çalışanları ise halâ mahsur!39 izlenme
Erdoğan'a yakın isim ihaleleri art arda kaptı14 izlenme
Roketsan mühendisinin ölmeden önce internette yaptığı aramalar ortaya çıktı20 izlenme
İstanbul 14. Ağır ceza mahkemesinden flaş Enis Berberoğlu kararı!212 izlenme
Brunson krizinin ardından dolar/TL 5.90’ın altında! Dolarda son durum…85 izlenme
Yolda yürüyen çarşaflı kadın tekel bayi önünde duran bira kasalarını eliyle iterek devirdi!42 izlenme
Vatandaş krizle boğuşurken, Vali'den tartışma yaratan lüks makam aracı!146 izlenme
AKP'nin kurucusuyum diyen emekli isyan etti: "16 milyon emekli dilenci olduk. Dışarı çıkmaya, esnafın yüzüne bakmaya utanıyoruz"26 izlenme
Rojin Kabaiş soruşturmasında yeni gelişme! Bakan Tunç duyurdu
Ankara-Sivas YHT hattı yılan hikâyesine döndü!
Deprem bölgesinde Tarım Bakanı'na protesto "50 saatten sonra mı gelmek aklınıza geldi? Bir tane vinç bile getiremediniz bir tane vinç"
TRT’deki görüntüye erişim engeli kararını gündem olan kadın taraftar aldırmış