Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, görevinden istifa etti. 2020’den beri üniversitede rektör olan ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 25 Temmuz 2024’te yeniden atadığı Erdal, herhangi bir açıklama yapmadı. Prof. Erdal’ın yerine vekaleten eski Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak atandı.
Anadolu Üniversitesi’nden de herhangi bir açıklama yapılmazken, Erdal’ın sadece 1 gün önce ES TV’ye konuk olup başta URAYSİM olmak üzere 4 yıllık projelerini anlatması da dikkat çekti.
Fuat Erdal’ın istifasından önce son röportajını verdiği ES TV’nin Genel Yayın Yönetmeni Kerem Akyıl da “Ortada bir istifa değil, azil var” yorumunu yaptı.
Sosyal medya hesabından istifayla ilgili paylaşım yapan Akyıl şunları söyledi:
“Anadolu Üniversitesi Rektörü Fuat Erdal’ın istifa ettiğini öğrendim. Kendisiyle dün bir program yapmıştık. Bu akşam son röportajı ES TV ekranlarından izleyebilirsiniz. Heyecanlı bir şekilde yapacaklarını anlatmıştı. Dolayısıyla ortada bir istifa değil, azil var…”
Tele1
AKP'li Elazığ Belediyesi'nden AKP'linin firmasına 33 ihale26 izlenme
AKP'nin oy deposu dövizden vazgeçmedi!125 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vekillere: Dar gelirlilerin yaşadığı sıkıntının farkındayız, inkar edecek değiliz24 izlenme
Kızılay, AKP'li belediyeye taksi durağı yapmış!34 izlenme
Piyasaların uzman ismi Şahap Kavcıoğlu'nun görevden alınacağı tarihi açıkladı!54 izlenme
İktidar kolları sıvadı: İstanbul'un rantı Ankara'dan idare edilecek!68 izlenme
Kur’an kursunda istismar: ‘Günah yazılır diye kimseye söylemedim’180 izlenme
Memlekette at ve eşek kalmayacak!215 izlenme