Yeni dönemde atananlar arasında Sayan ailesinin ağırlığı “sanki Köprülüler gibi oldular” yorumlarına neden olurken, Kültür’e bakan yardımcısı olarak atanan Ahmet Haluk Dursun’un kadınlara yönelik “dolma saramazlar” yorumu eleştirilere neden olmuştu.
Cumhurbaşkanlığı sisteminde tüm üst düzey atamaları kendisine bağlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün yayımladığı kararnamelerle 5 bakanın yardımcılarını da atadı.
Buna göre Adalet Bakanlığı’na 4 bakan yardımcısı atandı. Zaten bakanlığın müsteşar yardımcılığı görevini yürüten Cengiz Öner; 3 dönem AK Parti Sivas milletvekili seçilen Hilmi Bilgin ve yine AK Parti’den vekil seçilen Yıldız Seferinoğlu Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yardımcıları oldu. Adalet Bakanlığı’nda müsteşar yardımcılığı görevini yürütürken, OHAL Komisyonu Başkanlığı’na daha sonra da bakanlığın müsteşarlığına getirilen Selahaddin Menteş de Adalet Bakan Yardımcılığı’na getirildi.
SAYAN AİLESİ “KÖPRÜLÜLER” GİBİ OLDU
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan’ın yardımcılığına ise 3 isim getirildi. Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Ömer Fethi Sayan Bakan Yardımcısı oldu. Geçmişte Refah Partisi saflarında yer alan, AK Parti’den iki dönem milletvekilliği yapan Selim Dursun ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nde Teftiş Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Enver İskurt Bakan Mehmet Cahit Turan’ın yardımcısı oldu.
Erdoğan; Gençlik ve Spor Bakanlığı’na da iki bakan yardımcısı atadı. 23. dönem AK Parti Sivas Milletvekili olan Hamza Yerlikaya Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı oldu. Eski milli güreşçi Yerlikaya, bir dönem Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevini de yürütmüştü. Atanan diğer isim de Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu oldu.
KADINLARA “BUNLAR DOLMA SARAMAZ” DEMİŞTİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bakan yardımcısı olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, 2014 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapmıştı. Dursun’un o dönem sosyal medya hesabından bakanlığın kadın personeli hakkında yaptığı Facebook paylaşımındaki şu ifadeler çok tartışılmıştı:
“...Bunlar dolma saramazlar, çay demleyemezler’ diye... El Hak, doğruymuş. Neler görüyorum neler. Dışarıdan bakarsanız hiçbir şeyleri eksik değil. Özellikle de çeneleri. Çan, çan, çan konuşmaya bayılıyorlar, hele telefonda.”
Kültür ve Turizm Bakanlığı eski müsteşarı Ömer Arısoy da “bakan yardımcısı” olarak atandı. Bakanlığa atanan bir diğer Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ise Cumhurbaşkanlığı’nda Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapıyordu.
TÜM YETKİ ERDOĞAN’DA
Kurulan yeni sistemde tüm kamu, Cumhurbaşkanlığı’nda oluşturulan kurullar tarafından yönetiliyor. Bakanlıkların uygulamaları kurullar üzerinden Cumhurbaşkanı’na rapor ediliyor. Yeni bürokratik sistemde, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı 1. sırada, Bakanlar 2. sırada, müsteşarlıklar kaldırıldığı için bakan yardımcıları ise 3. sırada yer alıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından atanan bakanlar, sadece Cumhurbaşkanı’na karşı sorumlu tutuluyor. Yine “tekli kararname” ile atanan bakan yardımcıları ise, sadece Cumhurbaşkanı’na bağlı olan bakana karşı sorumluluk üstleniyor. Cumhurbaşkanı, atadığı bakan yardımcılarını görev süreleri sona eremeden görevden alabiliyor. Cumhurbaşkanı tarafından atanan bakan yardımcılarının görev süresi atandıkları tarihte görevde bulunan Cumhurbaşkanı’nın görev süresini geçmeyecek. Yani Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevi sona erdiğinde, atadığı bakan yardımcıları’nın görevleri de bitecek.
https://www.siyasetcafe.com/erdoganinbakanyardimcilarimercekaltinda37460h.htm
Vatandaşlardan Instagram yasağına tepki: "Bu ekonomide, bu gerginlikte, insanların tek oyalandığı şey sosyal medyaydı"32 izlenme
MHP: AKP’deki bölünme hazırlığı çok büyük272 izlenme
Ankara kulislerinde konuşulan iddia: Memur ve emekli hayal kırıklığına uğrayacak16 izlenme
Mansur Yavaş'tan emeklilere 5 bin TL destek37 izlenme
Esila Ayık tahliye edildi!22 izlenme
Durmuş Yılmaz Bilal Erdoğan'ın kulağını çekti: "Hangi işte helalinden kazanıp servet edindin?"19 izlenme
MHP il başkanından asker eşleri hakkında skandal sözler!120 izlenme
S.Arabistanda mini etekli video paylaşan kadın gözaltına alındı, yoğun tepki gelince serbest bırakıldı !1309 izlenme
Bifteğin kg Türk lirası ile '25 TL'ye çıktı, şoktalar!
Cumhuriyet'in 100. yılında nelerle uğraşıyoruz! Anayasa Mahkemesi üyesi Muammer Topal: "Kadın-erkek eşitliği modern hurafelerden birisidir"
Başörtülü kadından müthiş sözler: "Ülkedeki tek problem ekonomi mi? Bitmiş bir eğitim, mahvolan bir gençlik, yok olan bir İslam var ve İslam ülkesindeyiz"
1.800 Personeli İşten Çıkarma Kararı Aldı