Home
01 Mayıs 2020 ( 257 izlenme )
Reklamlar

Erdoğan’ın bağış kampanyasında toplanan paraların akıbeti belli oldu


Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında, koronavirüs salgını nedeniyle Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan bağış kampanyasının son durumundan bahsetti. Selvi’nin aktardığına göre, kampanyada toplanan paralar, henüz kullanılmış değil.


Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’la konuşan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanlığının başlattığı korona virüs nedeniyle başlattığı “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasında toplanan paraları sordu.Toplanan paranın 1 milyar 800 milyonu geçtiğini söyleyen Selçuk’un, milyonlarca insanın yardım beklediği kriz günlerinde paranın “banka hesabında durduğunu” söylemesi ise dikkat çekti.

Selçuk, parayı ne şekilde kullanacakları konusunda Cumhurbaşkanı’ndan talimat beklediklerini söyledi.

Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7 maaşını vererek öncülük ettiği bir kampanya düzenlendi. Burada toplanan paraları sordum. Bakan ilk ağızdan açıklama yaptı.

“Orada toplanan rakam 1 milyar 800 milyonu geçti. Güzel bir kampanya oldu. Biz dünyaya şunu gцsterdik. Zor zamanlarda herkes imece kültürüyle destek olabiliyor.

‘Biz bize yeteriz’ diyebiliyor. Özellikle ilk iki haftada yoğun bir teveccüh oldu. Bu bağışlar bakanlığımız altında toplandı. Bu para bankada, henüz kullanmadık. Onları sosyal yardımların hangi fazında kullanacağımız Cumhurbaşkanımızla da istişare ettikten sonra netleşecek. Ama şu anda bankada duruyor” dedi.”

https://abcgazetesi.com/erdoganinbagiskampanyasindatoplananparalarinakibetibellioldu103086

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sayıştay raporlarında ortaya çıktı: PTT’nin HGS yüklemelerinde büyük vurgun! Özel şirkete servet aktarımı yapılmış Albayrak'ın 'kur yükselince telaşlanıyorum' diyen sunucuya cevabı 'Dolarla mı maaş alıyorsunuz? Dolar borcunuz mu var? Dolarla işiniz var mı?' Halil Konakçı iç savaş mı çıkarmaya çalışıyor? 'Müslüman olmayan Türk değildir' Van kayyumunun Genel Sekreteri konuştu '653 kişiyi işten atarken büyük keyif aldım !'