Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün yapılan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamda, Osmangazi Köprüsü ile İzmirİstanbul Otoyolu'ndan 140 milyon lira kazanç elde edildiğini açıklamıştı. Ancak, Erdoğan'ın 140 milyon kazanç sağlandı dediği köprü için şirkete 346 milyon lira ödecenek.
CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, Erdoğan'ın aksine Osmangazi Köprüsü’nde 516 Temmuz tarihleri arasında garanti edilen araç sayıları için hazineden şirkete 346 milyon 723 bin 200 TL garanti ödemesi yapıldığını öne sürdü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmirİstanbul Otoyolu kapsamında İzmit Körfezine yapılan ve 30 Haziran 2016 tarihinde hizmete açılan Osmangazi Köprüsü ile ilgili önceki gün açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “5 Temmuz ile 16 Temmuz tarihleri arasında Osmangazi Köprüsü'nü günlük ortalama 54 bin araç kullanmıştır, böylece araç başı ortalama 6,5 saat ve toplamda 4,2 milyon saat vakit tasarrufu ile 2,5 milyon litre yakıt tasarrufu elde edilmiştir. Sonuçta, sadece bu tarihlerde İzmirİstanbul Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü sayesinde ülkemiz yakıttan, zamandan ve emisyondan 140 milyon liralık bir kazanç sağlamıştır. Osmangazi Köprüsü ve İzmirİstanbul Otoyolu 2016 yılından bugüne garanti karşılama oranları yüzde 36'dan yüzde 116'ya çıkmıştır. Bu durum devlet kasasından tek kuruş harcanmadan inşa edilen projenin devlete üste kazanç da sağlamaya başladığını gösteriyor” demişti.
ŞİRKETE ÖDENECEK TUTAR BAMBAŞKA
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kendi yaptığı hesaplama ile cevap verdi.
Erdoğan'ın bahsettiği tarihler arasında bir hesaplama yapan Yavuzyılmaz, "Cumhurbaşkanının Osmangazi Köprüsü'nde 516 Temmuz tarihleri arasında tutturuldu dediği garanti edilen araç sayıları için, hazinenin görevli şirkete 346 milyon 723 bin 200 lira garanti ödemesi yapacağını tespit ettik.
Sayıştay raporlarında yer alan formüle göre hesaplama yaptığını söyleyen Yavuzyılmaz, “Osmangazi Köprüsünde garanti edilen günlük araç sayısı 40 bin. Köprüden geçen araçların ödediği geçiş ücreti, 184,50 TL. 2022'de Hazinenin şirkete garanti ettiği geçiş ücreti, 906,84 TL. Fark 722,34 TL. 12 gün için hazinenin şirkete ödeyeceği garanti tutarı, 346.723.200 TL” dedi.
Yeniçağ
Banu Avar 'ABD, AKP'lilere dağıttığı 200 MİLYAR DOLAR rüşvetin hesabını soruyor !'731 izlenme
Türkiye Barolar Birliği'nin yeni başkanı belli oldu31 izlenme
AKP’li başkandan 5 teğmen hakkında skandal paylaşım35 izlenme
Ali Erbaş, Din Şurası'na kızı Merve'yi çağırmış: Davet edilen 'tek vaiz' Başkan’ın kızı oldu27 izlenme
İBB Sözcüsü Murat Ongun, Demet Akalın’ı rezil etti!127 izlenme
Baldıza enişte kıyağı! 5 yılda 5 terfi!175 izlenme
AKP'li belediye 24 milyon TL daha yüksek teklif veren şirketi seçmiş!62 izlenme
Savcı harekete geçti, valilik izin vermedi: 400 milyon dolarlık zararın hesabı sorulmayacak!42 izlenme
CHP'li belediyenin öğrencilere ücretsiz çorba dağıtımı engellendi! "AKP eski milletvekili Cemal Öztaylan, rektör ve dekanı arayarak neredeyse hakarete varacak baskılar uygulamış"
Bedava hamsi koronavirüsü unutturdu!
Merkez Bankası açıkladı: Rezervde tarihi düşüş!
Can Holding patronu Kemal Can gözaltına alındı