Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Proje Bazlı Teşvik Sistemi’ne dahil olacak 5 büyük yatırım belli oldu.
5 proje için yatırım tutarı 14 milyar TL olarak belirlendi. Yatırımların dış ticaret açığına 1.4 milyar dolarlık katkıda bulunması bekleniyor.
Proje bazlı teşvikten yararlanan yatırımlar arasında; Adana’da Ceyhan Polipropilen AŞ tarafından gerçekleştirilecek 8.2 milyar lira sabit yatırım tutarlı polipropilen üretim tesisi, Ankara’da Kalyon Güneş Teknolojileri AŞ tarafından gerçekleştirilecek 1.99 milyar lira sabit yatırım tutarlı güneş paneli üretim tesisi, Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ tarafından gerçekleştirilecek 1.4 milyar TL sabit yatırım tutarı rüzgâr tüneli tesisi bulunuyor.
Teşvikten yararlanacak projeler arasında ayrıca Bursa'da Asil Çelik AŞ tarafından gerçekleştirilecek toplam sabit yatırım tutarı 852 milyon TL olan makine, otomotiv, ulaştırma ve enerji sektörlerine yönelik yüksek vasıflı çeliklerden ve süper alaşımlı malzemelerden dövme ürünleri üretimi tesisi ile İstanbul’da Baykar Makina Sanayi AŞ tarafından gerçekleştirilecek 600 milyon lira sabit yatırım tutarlı insansız hava aracı (İHA) ve sistemleri üretim tesisi bulunuyor.
Proje Bazlı Teşvik Sistemi ile bugüne kadar savunma sanayi teknolojileri, tıbbi cihaz sağlık teknolojileri, petrokimya ve entegre metalürji yatırımı alanlarında 40 milyar TL tutarında 19 proje için destek kararı alındı.
REUTERSSOZCU.COM.TR
‘Babam sağ olsun’ dedirten işe alım! Tarım ve Orman Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü'nün oğluna kıyak!96 izlenme
'Stoklarda sorun yok’ söylemi boşa düştü, kamu hastaneleri maske üretecek!95 izlenme
İstanbul'da kan donduran olay! 15 erkek öğrencisini 8 yıl boyunca istismar etmiş33 izlenme
Bakan Koca verileri açıkladı: Hasta sayısı 467.730'a, can kaybı 12.840’a yükseldi!65 izlenme
Almanya'da yaşayan gurbetçinin nispet gibi videosu gündem oldu: "Tam üzüleceğim maaşımın Türkiye'de 70-80 bin lira yaptığı aklıma geliyor"40 izlenme
Ünlü gazeteci Mustafa Hoş arşivi açtı: Bir zamanlar medya İsrail'i böyle göklere çıkarıyordu!76 izlenme
AKP’li vekil: "Türkiye’de benzin ucuz"37 izlenme
Türkiye'nin dev gıda fabrikası Japonlara satıldı25 izlenme
Emekli maaşlarında gözden kaçan ayrıntı ortaya çıktı
Barış Pehlivan'dan İBB soruları: "Teftiş heyetindeki isimlerden bazıları rapora imza atmamış olabilir mi?"
Esnaf kan ağlıyor, borçlar birikiyor tek tek kepenkler kapanıyor! İşte Türkiye'de esnafın son durumu...
Ticaret Bakanı'nın et açıklaması kuyrukta bekleyenleri kızdıracak: "Az bir şey kırmızı et fiyatlarında bir artış oldu"