Önce eski bakan Ali Babacan, ardından eski başbakan Ahmet Davutoğlu yeni parti kuracaklarını kamuoyuna ilan ettiler.
Yeni partilerle ilgili merak edilen konulardan biri de mevcut AKP grubunda nasıl karşılık bulacakları, milletvekili transferi yapıp yapmayacakları.
Gazete Duvar’da yer alan ‘Duvar Arkası’ kulis yazısına göre, Babacan ekibi de Davutoğlu ekibi de AKP içinde bazı milletvekilleri ile görüştüklerini saklamıyor. Hatta, “1015 milletvekili istifaya hazır” diyenler var. Ancak yeni oluşumlar transfere bu aşamada pek de sıcak bakmıyor.
Yeni parti çalışmalarında yer alan bir siyasetçi, “Deşifre olup yıpratılmalarını istemiyoruz” derken olası bir erken seçime işaret ediyor. İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde yaşanmıştı. Erken seçim kararı İYİ Parti’nin seçime katılımını zora sokunca CHP’den milletvekilleri İYİ Parti’ye geçti. Böylece 20 milletvekili ile Meclis’te grup kuran İYİ Parti seçime girme koşulunu yerine getirdi. AK Parti’de temasta olunan milletvekillerinin de benzer bir durum yaşandığında istifa ederek yeni partinin seçime girmesini sağlayacağı konuşuluyor. Hatta kulislerde İYİ Parti örneğinde olduğu gibi CHP’nin zora girecek partilere benzer bir desteği verebileceği esprileri yapılıyor.
Bu arada yeni partiler konuşulmaya başlandığı zaman AK Parti kulislerinde Meclis’te grup kurmanın zorlaştırılacağı, grup için gerekli 20 milletvekili sayısının yukarı çekilmesi için değişiklik yapılabileceği iddiaları gündeme gelmişti. Ancak böyle bir düzenleme, “AK Parti’den grup kuracak kadar milletvekili ayrılabilir” yorumu çıkacağı için bundan vazgeçildiği ifade ediliyor.
http://www.krttv.com.tr/gundem/erdoganitedirginedeniddiah13875.html
Ekonomik kriz Halk Ekmek büfelerini de vurdu19 izlenme
AKP’li belediye, CHP’li İzmit Belediyesi’nin cami önünde çorba dağıtımını engelledi!21 izlenme
Kedicikler "Atatürk ve Aydınlık Türkiye" konferansında!543 izlenme
Yolsuzluk ve rüşvet raporu açıklandı! Türkiye Avrupa birincisi!89 izlenme
Siyasi tarihe geçecek mazbata takası! Önce seçim iptal edildi sonra…81 izlenme
Türk Bayrağı’nı bez gibi yere sererek üstüne oturan şahsın saygısızlığını Türk kadını affetmedi!31 izlenme
İstanbul’un göbeğinde milyonlar harcanan tünel ve köprü, otoparka döndü!42 izlenme
DSP adayı, Binali Yıldırım için sokak sokak geziyor!995 izlenme
AKP'li vekil öyle bir ayakkabı giydi ki... Çalışanların yarısı 2 ay çalışıp 3 ay aç kalsa alamıyor
Taksim'de Araplara özel nargile kafe açıldı
Turgut Altınok’un ablası eksik tapuları da paylaştı: "Babadan kalan başka şeyler de var"
İstanbul'daki dev arazi için şok karar!