Artı Gerçek’ten Rıfat Doğan’ın haberine göre, araştırma 1924 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelini temsil eden 26 ilde, “kentkır oranına uyularak 2 bin 416 kişi ile yüz yüze mülakat” yöntemiyle yapıldı.
Anket firmasının araştırmasında en dikkat çeken noktalardan biriyse cumhurbaşkanlığı seçimleri sonuçları oldu. Ankette katılanların yüzde 44.5’i “İlk turda iki adayın olduğu bir cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi adaya oy verirsiniz?” şeklindeki soruya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yanıtı verdi. Araştırmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 39.7 ile İmamoğlu’nun gerisinde kaldı. Ankette katılanların yüzde 15.8’i ise kararsızlardan oluştu.

Piar Araştırma’nın “Bugün genel seçim olsa ‘bu tabloya göre’ hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” şeklindeki sorusuna katılanların yüzde 31.9’u AKP, yüzde 24.7’si CHP, yüzde 10.6’sı MHP, yüzde 10.2’si HDP, yüzde 9’u İYİ Parti yanıtı verdi.

Araştırmaya katılanların yüzde 7.7’si bu ay içinde parti kurması beklenen Ali Babacan’a oy vermeyi düşünürken, Ahmet Davutoğlu’na oy vermeyi düşünenlerin oranı yüzde 3.4.
Piar’ın araştırmasında geçen yıl yapılan 24 Haziran seçim sonuçlarıyla anketten çıkan sonuçlar karşılaştırıldı. Oy değişimlerine bakıldığında 24 Haziran’da yüzde 42.6 oy alan AKP’nin bugün genel seçim olması halinde yüzde 31.9’luk oyla 10 puan kaybettiği görülüyor. CHP’nin 24 Haziran seçimlerien göre yüzde 2.1 oranında oylarını artırdığı araştırma sonuçlarına göre HDP ve İYİ Parti’de ufak oy düşüşleri gözleniyor.

Piar’ın araştırmasına katılanların yüzde 34.2’si “Size göre Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?” sorusuna “ekonomi” yanıtı verirken, onu yüzde 16 ile “işsizlik”, yüzde 11 ile “Suriye politikası” ve yüzde 10.4 ile “eğitim” izledi.

Şirket ankete katılanlara “AK Parti iktidarında sayacağım konularda ne yönde değişim olmuştur?” sorusunu yöneltti. Ekonomi, demokrasi, basın özgürlüğü ve yargı bağımsızlığı şıklarının yer aldığı bu bölümde katılanların yüzde 62.2’si ekonomide, yüzde 56.1’i demokraside, yüzde 63.1’i basın özgürlüğünde ve yüzde 58.7’si yargı bağımsızlığında “gerileme” olduğunu belirtti.

Ankette “Türkiye’de ekonominin kısa vadede normale döneceğini düşünüyor musunuz?” sorusuna katılanların yüzde 60.4’ü “hayır düzelmez” yanıtı verdi.
https://www.abcgazetesi.com/erdoganasogukdussecimanketiyayinlandi60160
Cerrahpaşa Acil çalışanları: Böyle giderse çalışacak halimiz kalmayacak50 izlenme
İsrail-İran savaşında 11. gün: İran'dan İsrail'e çok sert misilleme saldırı13 izlenme
Rusya ve Ukrayna ateşkes için bugün bir kez daha görüşecek45 izlenme
Bu görüntüler çok konuşulur! İsmail Saymaz'dan Narin Güran dosyasında sır perdesini aralayacak keşif!19 izlenme
Türkiye, Nijeryalı cihatçı grup Boko Haram’a silah sağlamakla suçlandı!138 izlenme
Birçok ilde orman yangını: İzmir, Kocaeli, Afyon, Diyarbakır ve Karaman alev alev11 izlenme
İktidarın elektriğe zam planı ortaya çıktı: Hazmettire hazmettire yapacaklar!81 izlenme
Tarla ile market arasındaki makas gittikçe açılıyor!46 izlenme
Erdoğan'ın ucuz dediği Tarım Kredi'de fiyatlar uçuşa geçti!
130 Haneli köye 3 milyon TL'lik fatura kesildi! Sayaç okumayan yetkililer telefonlara çıkmadı
Günaydın! 'Partili cumhurbaşkanlığında yanıldım, bu sistem ülkeyi felakete götürür'
Hindistan’da eski milletvekili ve kardeşi canlı yayında öldürüldü!