AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu gençlere üniversitede okuma hakkı
vermeyeceğiz” diyerek hedef gösterdiği Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri
bu sabah polis baskınlarıyla gözaltına alındı.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef
gösterdiği Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri bu sabah saat 05.00
sıralarında polisin ev ve yurtlara düzenlediği baskınlarda gözaltına
alındı.
Kuzey Kampuse gelen polisler, eş zamanlı olarak 2. yurt ve 4. yurtta GBT kontolü yaptı. Polislerin Kuzey Kampusü kütüphanesi sesli çalışma bölümünde de GBT kontrolü yaptığı ifade edildi. Baskın ve aramalar sırasında Maksist Fikir Topluluğu (MFT ) üyeleri Ada Kök ve 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Evrensel'e konuşan öğrenciler, baskın sırasında akrep tipi zırhlı araç, TOMA ve gözaltılar için boş otobüs getirildiğini ifade ettiler.
Öğrenciler, yurt baskınıyla aynı zamanda kamera kayıtlarından tespit edilen ve ikametgahı belirlenen bazı öğrenci evlerine de baskın yapıldığının bilgisini paylaştı. Polisin elinde bir arama listesi olduğunu tahmin ettiklerini ifade eden öğrenciler, listede kaç kişinin olduğunu bilmediklerini ifade ettiler.
Kampuste tedirgin ve gergin bekleyiş sürerken, konuyla ilgili olarak Pazartesi (yarın) üniversite rektörü ile öğretim üyeleri arasında bir görüşme yapılacağı öğrenildi.
ERDOĞAN HEDEF GÖSTERMİŞTİ
TSK ve ÖSO militanlarının Afrin'e girmesi üzerine lokum dağıtan gruba müdahale eden üniversiteliler hakkında Erdoğan, "Lokum dağıtanlara bu şekilde davrananlara haddini bildirmek benim ve devletin görevidir. Okul bahçelerinde terör estirenlere meydanı bırakmayacağız" demişti. Erdoğan, dün yaptığı konuşmada da “O komünist, o vatan haini, terörist gençler onların masalarını dağıtıyor. O terörist gençlerle ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu gençlere üniversitede okuma hakkı vermeyeceğiz” sözleriyle üniversitelileri hedef göstermeye devam etmişti.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/948246/Erdogan_hedef_gostermisti..._Bogazici_Universitesi_ogrencilerine_gozalti.html
AA, İmamoğlu'nun bu sözlerini sansürledi!282 izlenme
Serbest Dalışta bir insan tek nefeste ne kadar derine dalabilir?34 izlenme
'Kripto para vurguncusu' VeBitcoin'in CEO'su AKP Meclis Üyesi çıktı!111 izlenme
AKP'li başkan şiir okurken vatandaş böyle isyan etti! 'Çocuklarımız okula gidemiyor. Yol yok, yol. Gelme köyümüze. 3 senedir çocuklarımız okula gidemiyor'59 izlenme
TÜRGEV'e verilen ruhsat sekiz yıl sonra İBB'den döndü!89 izlenme
İstanbul’da toplu taşıma ücretlerine indirim, e-scooterlar için yeni karar30 izlenme
Depremin yarattığı enkaz havadan görüntülendi73 izlenme
İmralı kararı sonrası Van'da CHP ilçe binasına saldırı! Tabelaları kırdılar16 izlenme