AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkındaki "sözde Cumhurbaşkanı" sözü nedeniyle 1 milyon TL'lik manevi tazminat davası açtı.
Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenlediğini hatırlattı.
Aydın, "Bu açıklamada Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan haksız ve mesnetsiz iddia ve ithamları nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın onur, şeref ve saygınlığının ihlal edildiği ve kişilik haklarının ağır bir şekilde zedelendiği gerekçeleriyle Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine Ankara Asliye Hukuk Mahkemesinde 1 milyon liralık manevi tazminat davası açılmıştır" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu'nun ifadelerinin Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesinde düzenlenen "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunun unsurlarını içerdiğini iddia eden açıklamada, Kılıçdaroğlu hakkında ayrıca "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu aktarıldı.
KILIÇDAROĞLU NE SÖYLEMİŞTİ?
Kılıçdaroğlu, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla parti genel merkezinde basın toplantısı düzenlemişti.
Erdoğan'ın medya üzerindeki baskı kurduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Basın İlan Kurumu bir anlamda 'basın infaz kurumuna' dönüşüyorsa oturup düşünmemiz gerekiyor. Nasıl bir demokrasi ve nasıl bir medya yaratmak istiyorlar? Yine 2020 yılında Türkiye'de bir ülkenin sözde Cumhurbaşkanı bir gazeteyi doğrudan hedef gösterip 'Ben o gazeteyi okumuyorum siz de satın almayıp okumayın' diye çağrı yapıyorsa orada medya üzerindeki vesayeti ve baskıyı bir düşünün" ifadelerini kullanmıştı.
https://www.birgun.net/haber/erdogandankilicdarogluna1milyontlliktazminatdavasi329980
İmamoğlu'nun avukatı Pehlivan'ın tutuklanmasının perde arkası9 izlenme
"Geçim seçimi belirler" dedi, Fatih Portakal son anketin çok konuşulacak sonuçlarını paylaştı!42 izlenme
İmamoğlu'nun diplomasıyla ilgili sürpriz gelişme! AYM kararına dikkat çekildi20 izlenme
Yabancıya konut satışı 2,5 yılın zirvesinde9 izlenme
Eski AKP'li vekilden Sedat Peker'e dua38 izlenme
2002’de her çocuk 1963 dolar dış borçla dünyaya gözlerini açarken, 2018’de bu 5 bin 513 dolara çıktı102 izlenme
AKP üyesi eski bakandan ortalığı sarsacak itiraf gibi açıklamalar!139 izlenme
Z kuşağı anketinden Erdoğan'a kötü haber! İşte AKP'nin oy oranı28 izlenme
'Dolandırıcı mısınız' sorusuna Cem Uzan'dan olay yanıt!
Kızılcık Şerbeti dizisinde olay başörtüsü sahnesi
Görevden alınan Merkez Bankası başkanları iki yıl maaş almaya devam edecek!
CHP'li Başarır Demirören'e verilen krediyi TBMM'ye taşıdı, AKP'li vekil 'ticari sır' dedi!