Anasayfa1
07 Şubat 2025 ( 34 izlenme )
Reklamlar

Erdoğan bunları sakın duymasın! En yakınındaki isim bu sefer acı söyledi...


Yandaş gazeteci Abdulkadir Selvi, son anketlerde AKP’nin ikinci çıkmasına ilişkin, iktidarı uyardı. Selvi, “Dost acı söyler. İktidarın bunu dikkate alması gerekiyor” dedi.



Son yerel seçimlerde 22 yıllık AKP iktidarı sona ermişti. CHP, AKP’yi geçerek birinci parti konumuna gelmişti. AKP’deki düşüşün etkisi ise dikkat çekmişti. İktidara yakın Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, son anketlerde AKP’nin ikinci çıkmasına ilişkin uyarılarda bulundu. Selvi, “Dost acı söyler. İktidarın bunu dikkate alması gerekiyor” dedi.

ABDULKADİR SELVİ: DOST ACI SÖYLER

Derin kulak Abdulkadir Selvi, bugünkü ‘Anketlerden AK Parti ve CHP’ye uyarı çıktı’ başlıklı köşe yazısında seçim anketlerini konu olarak, AKP’ye sert uyarılarda bulundu. Selvi, AKP’nin anketlerde geriye düşmesine ilişkin, “Ekonomi ve hayat pahalılığı ile partilerin oy oranları arasında bir ilişki var mı’ diye araştırdım. Doğrudan ilişki var. Asgari ücret ve emeklilere zam AK Parti’nin oylarını geriletmiş. AK Parti’nin oy tabanını emekliler, asgari ücretle çalışanlar ve esnaf oluşturuyor. Emekliler ve asgari ücretliler, ekonomik programın tüm faturasının sırtlarına yüklendiği görüşünde. Bu veriler AK Parti’nin yerel seçimlerde başarısız olmasına yol açan nedenlerin başında geliyordu. AK Parti’nin yeni bir strateji oluşturması ve bu sonuçları masaya yatırmasında fayda var. Dost acı söyler. Buna rağmen CHP çare olarak görülmüyor ama toplumsal muhalefet güçleniyor. İktidarın bunu dikkate alması gerekiyor” ifadeleri ile eleştirilerde bulundu.

CHP BİRİNCİ PARTİ

Selvi’nin paylaştığı Betimar anketinde; Araştırmaya göre CHP yüzde 31.6’yla birinci parti, AK Parti yüzde 31.2’yle ikinci parti çıkıyor. Onları yüzde 9.1’le MHP, yüzde 8.8’le DEM Parti, yüzde 5.1’le İYİ Parti, yüzde 4.6’yla Zafer Partisi ve yüzde 3.7’yle Yeniden Refah partisi takip ediyor.

Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tutuklu-avukat görüşmelerini sınırlayacak e-Avukat dönemi resmen başladı "Biz orada streçe sarılmış bir domatesi 30 Euro'ya alıyoruz Türkiye'de her şey ucuz " diyen gurbetçi kadının iddiası havada kaldı: Almanya'da bir adet domates 30 Euro değil 28 sent çıktı! CHP'li vekillerden 'Deli Dumrul vergisi' protestosu: "Bunlar öncelikle milleti dolandırıcı sayıyorlar. Diyorlar ki, 'Siz vergi vermiyorsunuz. Baştan haraç alalım" Merdan Yanardağ'dan mahkemede çarpıcı sözler! "Bu davanın temeli siyasal gerekçelere dayalıdır. Bu sürecin sonunda Silivri'den Türkiye'ye Cumhurbaşkanı çıkacak!"