Yurtiçi yerleşiklerin kıymetli maden dahil yabancı para mevduat ve fonları Erdoğan’ın TL’ye dönüş çağrısı ardından 10 Ağustos ile biten haftada 1.3 milyar dolar arttı. Vatandaşın dolar hesapları 188 milyon dolar arttı. Şirketlerin yüklü dolar alımları dikkat çekti.
TCMB verilerine göre, 10 Ağustos ile biten haftada bireylerin yabancı para cinsinden mevduat ve fonları 120 milyon dolar artışa 91.6 milyar dolar olurken; kurumların ise yaklaşık 1.1 milyar dolar artışla 68.3 milyar dolara yükseldi.
Yurtdışındaki bankalarda kişilerin mevduat hesaplarının ise iki hafta içerisinde yaklaşık olarak 1,5 milyar dolar arttığı gözlendi. Türkiye’deki insanların, yurtdışında yerleşik bankalarda ise yaklaşık olarak 18 milyar dolar döviz mevduatı bulunuyor.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İslami bankalardaki söz konusu mevduat miktarı ise 13. 5 milyar dolara çıktı. Dolar/TL geçen hafta 5.1’li seviyelerden 7 seviyesine kadar yükselmişti.
https://www.siyasetcafe.com/erdoganbozdurundemistifaizsizbankalardolarakostu38896h.htm
İYİ Parti, Erdoğan ile görüşen Akşener'i ihraç etmeye hazırlanıyor20 izlenme
Milyonlarca emekli merakla bekliyordu: Bayram ikramiyesinin verileceği tarih belli oldu43 izlenme
Marketçiden yanında çalıştırdığı küçük erkek çocuklara cinsel istismar!316 izlenme
Atatürk’e hakaret eden AKP’liden tuhaf savunma!232 izlenme
Fatih Altaylı İŞKUR’daki Suriyeli skandalını anlattı: "İŞKUR tarafından işe Suriyelileri alması için baskı yapıldığını biliyorum. Ortada bir rezillik var ve İŞKUR da bunun bir parçası"36 izlenme
Gazze’de 7 Ekim’den bu yana 31 cami yıkıldı28 izlenme
Ankara'da 'Büyük Emekli Mitingi'nde toplanan binlerce emeklinin ortak talebi "insanca yaşamak": "Bayram gelsin istemiyoruz, bayramlardan korkar olduk"45 izlenme
Hakan Ateş için 240 yıla kadar hapis talebi! Seçil Erzan'ın fonunu biliyormuş21 izlenme
Ek ders zamları Saray’ın sözde tasarruf paketine takıldı
Nagehan Alçı, ROK, Kripto FETÖ’cü Cem Küçük ve Fethullah Gülen dörtlüsü mü, yoksa Erdoğan mı doğru söylüyor?
SGK Başkanı’na istifa çağrısı
İstanbul'dan yayın yapan Suriye kanalı Orient TV, aynı anda 2 eşli düğün yapan Arapları reklamını yaptı: "Allah'a hamd olsun. Helal olanı yaptım"