Çözüm sürecine ilişkin kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu ilk toplantısını 5 Ağustos’ta, ikinci toplantısını 8 Ağustos’ta, üçüncü toplantısını da 12 Ağustos’ta gerçekleştirdi.
Komisyonun 19 Ağustos’ta dördüncü toplantısına şehit aileleri ve gaziler davet edilecek.
Önümüzdeki hafta salı ve çarşamba günleri yapılacak toplantılarda partilerin ortaklaşa karar aldığı isim ve kurumlar komisyonda dinlenecek.
AKP'nin ilk yıllarında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın çevresinde bulunan ceza hukukçusu Prof. Dr. İzzet Özgenç de komisyondan davet aldığını duyurdu.
Prof. Özgenç, Kürt sorununun çözümüne ilişkin izlenen yolun doğru olmadığını savunarak komisyon çalışmalarına katkı vermeyeceğini açıkladı.
Prof. Özgenç, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
Terör örgütüyle dolaylı olarak ve hatta doğrudan yapılan pazarlığın 'gereklerini' yerine getirmek amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hukuka aykırı bir surette oluşturulmuş olan komisyon çalışmalarına 'katkı' vermek üzere önerilen isimler arasına benim de dahil edilmiş olduğumu öğrenmiş bulunmaktayım.
Türkiye’nin bir Kürt sorunu olduğuna ve bu sorunun hukuk zemininde çözümlenmesi gerektiğine inanan birisi olarak, izlenen yöntemin yanlışlığı dolayısıyla, bu kirli pazarlığın içerisinde olmayacağımı kamunun bilgisine sunarım.
Nefes
Bakan topu itfaiyeye atmıştı: Bakın itfaiyenin yetkisi nasıl alınmış66 izlenme
Adalet Bakanı'ndan Narin açıklaması: Tespit edilen birtakım kamera görüntüleri TÜBİTAK'ta30 izlenme
Petrol fiyatı düşerken bu zam niye? Bu zammı geri alın31 izlenme
İmamoğlu duyurdu: "Öğrenci burslarının son ödemeleri hesaplara yatırıldı"20 izlenme
Kula kulluk edersen, soytarılar kendisini kral zannedip kanını emer !1154 izlenme
Kiranın yüzde 20'sine her ay el koyacaklar28 izlenme
Baro başkanlarının oturma eylemine ve basın mensuplarına polis akşam yine müdahale etti!83 izlenme
Yerli ve milli uçakların motoru için ABD’nin kapısı çalınıyor23 izlenme
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Türkiye’yi uyardı: Köylüler topraklarını Suriyeliler’e satıyor!
AKP’li Bursa Belediye Başkanı '800 dönüm araziyi' nasıl aldığını kendi ağzıyla itiraf etti!
Türkiye’de en fazla yabancı uyruklu kişi nerede yaşıyor?
İlaç kıtlığı sürüyor, eczacılar; ‘imdat çığlığımızı duyun’ diyor