Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya’da düzenlenecek NATO Zirvesi’ne gitmeden önce basın toplantısı düzenledi. Erdoğan’ın basın toplantısı öncesinde çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı. Gazete Pencere’de yer alan habere göre, gazetecilerin soracağı sorular Whatsapp grubunda paylaşıldı.
Erdoğan’a şu soruların sorulacağı öğrenildi:
1 Türkiye, RusyaUkrayna savaşında ilk gününden beri akan kanın durabilmesi için ve kalıcı bir ateşkes sağlanabilmesi konusunda yoğun çaba sarf ediyor .Tahıl Koridoru’nda da hiç şüphesiz Türk diplomasisinin başarısı söz konusu. Cuma günü Zelenski ile yaptığınız görüşmede de ana gündem maddelerinden biri de buydu. 17 Temmuz’da bitecek olan tahıl koridoru anlaşmasının uzatılması için Rus lider Putin’le yakın zamanda bir temasınız olacak mı?
2 İsveç’in Terör Örgütü PKK’ya ilişkin tutumu aşikar. Zaman zaman ülkemizde tepkilere de neden oluyor, hem siyasilerden yani sizlerden hem de vatandaştan tepki çekiyor. Bu koşullarda İsveç’in NATO üyeliği nezdinde nasıl bir tutum sergileyeceksiniz?
3 Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ile dün bir telefon görüşmeniz oldu. F16 konusu gündeme geldi. Öte yandan Kongrede bazı senatörlerin F16 satışına muhalefeti olduğu biliniyor. Sayın Cumhurbaşkanım bu konu hakkında değerlendirmeniz nedir?
3 MUHABİR AYNI SORULARI SORDU
Erdoğan’ın basın toplantısında soru soran 3 muhabirin Whatsapp grubunda paylaşılan soruları bire bir sorduğu görüldü.
Gazeteci Zafer Arapkirli konuyla ilgili yaptığı paylaşımda toplantıdan yarım saat önce sızdırılan soruların aynen sorulduğunun altını çizdi. Arapkirli muhabirlerin ezber yeteneğini vurgulayarak şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanı’na sorulacak sorular önceden ellere tutuşturuluyor dedik, kimse inanmıyordu. Vilnius’a giderken basın toplantısında “ezberler” yine mükemmeldi. Yarım saat önce sızan sorular kelimesi kelimesine soruldu.

EZBERLER MÜKKEMMEL!…
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın basın toplantısında sorulacak sorular, yarım saat önce Whatsapp grubunda dağıtıldığı ortaya çıkmıştır. Gazeteci çocuklar iyi ezberlemişler! Aynen sordular. Sadece biri, arada bir kağıda baktı. Yuh be kardeşim!

"CRACKEDDOOR REPUBLIC"
Erdoğan, Vilnius Zirvesi'nde "Türkiye'nin AB kapısında 50 senedir oyalandığını" hatırlatıp, bu konuyu da NATO masasına getireceğini söyledi. "Burası Türkiye Cumhuriyeti, Çatladıkapı Cumhuriyeti değil" dedi. "Masada" tercümanların işi zor."

Yeniçağ
AK Parti ilçe başkanının internete düşen dansöz oynatma fotoğrafları sonrası görevinden istifa etti36 izlenme
Ulaştırma Bakanı itiraf etti ! Bakanlıkta 9 üst düzey bürokrat 'çift maaş' alıyor !142 izlenme
"AKP’li ismin oğlu, Bakanlığın 160 milyon TL’lik ihalesini aldı" iddiası26 izlenme
Korumalar Ekrem İmamoğlu'nu dışarı çıkarmak istedi!65 izlenme
Fırıncının isyanı 'Milyonları bayat ekmeğe, çürük sebzeye mahkum ettiler!'53 izlenme
Rusya-Ukrayna savaşı… Guterres: Her saat daha öngörülemez hale geliyor40 izlenme
Vatandaşın faturasından vazgeçemeyen TRT’nin ince hesabı!79 izlenme
Trafik cezaları aldı başını gitti: İşte güncellenen yeni fiyatlar30 izlenme