İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu, dün Rize’de düzenlenen bayramlaşma programında dinlemeye gelen bir vatandaş “Artık Rizeli de bıktı. Artık çekemiyor. Biz verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Gübre vuramıyoruz çaylıklara. Kendisine teşekkür ediyoruz. Biz yetim kaldık, Rizeli olarak. Çayımıza kimse sahip çıkmadı. Çocuklarımız yurt dışına gitmek istiyor. Benim çocuğum üniversite bitirmiş, ‘yurt dışı’ diyor. Neden böyle olduk? Geçen sene aldığım 2 bin 300 liraya aldığım gübre, bu sene 10 bin 500 lira. Nasıl vuracağım, ne alacağım? ÇAYKUR almıyor, özel sektöre vereceğim yarı yarıya. Bu gidiş iyi değil” dedi.
“BİR KARADENİZ UŞAĞI OLARAK KONUŞTU”
Bir başka yurttaş, “Tek kelimeyle muhteşem. Konuşmaları dinledim. Tamamen bir bayram havasında üstelik birlik beraberlik içerisinde ileriye dönük altı kişilik masanın yansıması olarak konuştu. Üstelik çok güzel bir alçak gönüllülük ortaya koydu. Fevkalade bir Karadeniz uşağı olarak konuştu. Kendisini kutlarım" dedi.
Bir başka vatandaş şunları söyledi:
"Susan Türkiye değil konuşan Türkiye istiyoruz. Herkes fikrini özgürce konuşabilsin herkes susmasın konuşsun. Rahmetli Ozan Arif’in bir şiirini okuyayım, ‘Konuşan da bu devirde yiyor dayak’ diyor. ‘Uyan millet uyan.’ Milletimiz biraz daha aklını başına toplayıp susmasın konuşsun."
Başka bir Rizeli ise “Liderlik yapacak vasfa sahip birisi. Bunu da İstanbul Belediyesi başkanı olarak bunu kanıtladı. Bizim temennimiz daha büyük. CHP’nin ve Millet İttifakı’nın bu seçimleri almasıdır” dedi.
Rizeli bir kadın, “Çok mutluyuz, sevinçliyiz. Rabbim bizi, şu iktidardan bir an önce kurtarır. Bir çay üreticisi olarak Allah’ım bizi bu iktidardan bir gün önce kurtarır inşallah” dedi. Bir başka yurttaş, “Böyle ekonomik kriz, böyle adaletsizlik; 70 yaşına geldim, daha görmedim. Bu iktidar gidecek, yeni iktidar gelecek” diye konuştu.

"DAHA ÖNCE ERDOĞAN’A OY VERDİM DAHA VERMEYECEĞİM"
Daha önce AKP'ye oy verdiğini söyleyen bir kadın, “Çok güzel buldum onu. Başımızdan eksik etmesin inşallah. Daha önce Tayyip’e vermiştim ama bu sene gözümden hepten düşürdüm onu. Şimdi bakalım kime veririm onu. İmamoğlu aday olursa onu veririm oyumu" diye konuştu. “Ayağım kırılana kadar horon edeceğim” diyen kadın yurttaş, “Bayramımız kutlu olsun. Her şey çok güzel olacak. Ben de İmamoğlu’yum. Ayağım kırıkken horon oynadım kazandığı zaman hala oynayacağım sonuna kadar oynayacağım" dedi.
"ERDOĞAN’IN KÖYLÜSÜYÜM ONA OY VERMEDİM"
Erdoğan’ın köyünden geldiklerini belirten kadın yurttaşlar, "Rize Güneysu’dan geldim. Daha önce Erdoğan’a oy vermedim. Hayır kesinlikle. 25 senedir CHP’liyim. İmamoğlu’nu süper buldum. Onu çok seviyoruz" dedi.
(ANKA)
Pınar Fidan isimli şahıstan, sözde stand-up gösterisinde Alevilere yönelik skandal ifadeler !127 izlenme
Asgari ücretli yaşam savaşı verirken Erdoğan'dan BM'ye: Bazı ülkelere bütçe desteği vermeye çalışıyoruz114 izlenme
Eskişehir'de yabancı uyruklu bir kadın "bunların hepsi şerefsiz" diyerek su şişesiyle vatandaşlara saldırdı28 izlenme
Alman kamuoyunda gündem Türkiye ve İmamoğlu26 izlenme
Bahçeli'nin Alaattin Çakıcı'ya destek vermesine tepki yağdı!104 izlenme
TRT Osman Öcalan rezaletinde yeni detaylar ortaya çıktı!41 izlenme
Seçil Erzan ikinci kez hakim karşısında38 izlenme
Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, Ferdi Zeyrek'in ölüm sebebini Kardiyak Arrest (kalp durması) olarak açıkladı!27 izlenme