AKP'nin yaptırdığı son seçim anketinde çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. AKP'nin oy oranı dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anket sonuçlarına nasıl tepki vereceği merak konusu oldu
2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken anket sonuçları da tek tek kamuoyuyla paylaşılmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘anket yaptırmayın’ talimatından sonraki ilk kamuoyu yoklamasının iktidar partisinde hayal kırıklığı yarattığı konuşulurken, o ankete göre ‘Afrin Harekâtı’nın, ‘Cumhur İttifakı’na katkısı yüzde 1 civarında kaldı.
Son seçim anket sonuçları AKP'de huzursuzluğa neden oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özellikle hedef almaktan kaçındığı, adeta yok saydığı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz günlerde ‘Saadet Partisi ile ittifak yapmayı isteriz’ şeklindeki açıklaması dengeleri değiştirdi. AKP’nin kendi içinde yaptırdığı öğrenilen son ankette, “İYİ PartiSaadet Partisi ittifakına oy verir misiniz?” sorusuna “Evet” diyenlerin oranı yüzde 32 çıktı.
AKP, ‘Şu anda bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa olası adaylar yüzde kaç oy alır?’ diye de sordu, sonuçlar dikkat çekti.. Ankete göre ‘Cumhur İttifakı’nın adayı Erdoğan’ın oy oranı yüzde 44’te kaldı. Yani ‘Cumhur İttifakı’, birinci turu geçmek için ihtiyacı olan 50+1’i yakalamakta zorlanıyor.
AKŞENER'İN OYU YÜZDE 26'YA ÇIKTI
Yine aynı kamuoyu yoklamasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in oy oranı yüzde 26 çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı ise yüzde 20.2 olarak tespit edildi.
CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’nin de sorulduğu ankette, seçmenin yüzde 21’i Kesici’ye oy vereceğini söyledi. Ankette, CHP’nin İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un Cumhurbaşkanlığına aday olması halinde yüzde kaç oy alacağı da soruldu, cevap: yüzde 18….
İLKER BAŞBUĞ SÜRPRİZİ
Anketin bir sürpriz ismi de var: İlker Başbuğ… ‘Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’u Cumhurbaşkanı olarak görmek’ isteriz diyenlerin oranı yüzde 22 çıktı.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/erdoganaafrinsokuerdoganinoyuyuzde50ninh87540.html
Mehmet Şimşek'ten yardımcısına büyük kıyak: Artık o da çift maaşlı!36 izlenme
ABD'li isimden flaş açıklama! "Türkiye vazgeçilmezimiz, yeni üsler kuracağız!"116 izlenme
Çukurova Bölgesel Havaalanı’nın üstyapı ihalesi AKP'li isme verildi!44 izlenme
İzinsiz ağaç bile dikilemeyecek ormanda lokanta yapılıyor!409 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlığa dava açtılar25 izlenme
Borsada yatırımcı göçü büyüyor29 izlenme
Akaryakıta yarın gece dev zam geliyor13 izlenme
Kılıçdaroğlu: "Katillerle, teröristlerle iş tutanlar bize ders vermeye kalkamaz"29 izlenme
Kılıçlı saldırgan yakalandı: 18 suç kaydı çıktı
İmamoğlu'ndan vekillere çağrı: "Elinizde ne yetki varsa birlikte kullanın, topyekün harekete geçin!"
Tren kazasında oğlunu kaybetmişti, anne Sel'e bir dava daha açıldı!
Vergi cezaları devletin gelir kapısı oldu: Cezaya da zam!