Geçtiğimiz hafta Gaziantep’te 15 milyar lira yatırım, 45 bin ilave istihdam ile 300 yeni fabrikanın açılışını yaptığını duyurdu. Açılışla ilgili tartışmalar sürerken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Ticari Sicil Gazetesi'nden tek tek firmaların dökümünü çıkardı.
Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, Özgür Özel, “300 firmanın siciline baktık neler çıktı neler” dedi ve şunları söyledi:
‘BU, EN BÜYÜK YALAN'
“Açılan fabrika sayısı 300 deniliyor. Devletin en tepesinin millete attığı en büyük yalan bu. Son beş yılda 4050 firma açılmış. Ama son bir yıl içinde açılan fabrika yok. Listedekilerden 120'si teşvik kredisi kullanmış.
Fabrikasını teşvik almak için bir sanayi bölgesinden başka bir sanayi bölgesine taşımış. Bu durumda 100'e yakın firma var. Bunları da yeni açılmış gibi göstermişler. Sanayi sitesindeki lokantanın adı bile listede var. Listede eczane de bir şirketin depo diye tuttuğu yer de var.”
Özel, “İstihdam her gün düşüyor. Fabrika açılsa düşer mi?” diye sordu ve şöyle devam etti:
‘KONKORDATO İLAN ETMİŞ'
“Açıldığı iddia edilen bu firmaların büyük bir çoğunluğu uzun yıllardır aktif çalışan firmalar. Büyük çoğunluğuna arsa tahsis edilmiş.
Arsaların neredeyse tamamında fabrika binası ya da ek binalar yapılmış. İthalat yapan firmalar ve inşaat firmaları da aynı şekilde… Listedeki bir firma son yatırımını 2018'de yapmış 2019'da konkordato ilan etmiş.”
http://www.krttv.com.tr/gundem/erdogan300fabrikadiyelokantaacmish48300.html
Cumhuriyetin 100'üncü yılı Türkiye genelinde coşkuyla kutlandı28 izlenme
Akaryakıtta zam fırtınası: Bu kez motorine!11 izlenme
Belediye Başkanıyken 113 bin TL'ye aldığı tesbihi belediyeye ödetmiş36 izlenme
Tüketici borcu katlanarak artıyor: Kredi ve kart borçları rekor seviyede19 izlenme
O kuleler için yeniden ihale yapıldı: Milyonlar harcandı dikiş tutmadı!35 izlenme
İki bakan arasındaki 'kavga' istifa getirdi!89 izlenme
Seçil Erzan’ın ‘Diba’ ile yazışmaları ortaya çıktı: 'Üstlerime bilgi vermem..."54 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 86.193 yeni vaka tespit edildi, 73.526 kişi sağlığına kavuşurken, 272 kişi hayatını kaybetti!49 izlenme
Enis Berberoğlu kararını açıkladı!
Hürmüz'de çatışma şiddetlendi: ABD İran gemilerini yeniden vurmaya başladı
'Yeni havalimanında 33 mescit olacak, imam atanacak' iddiası
Abdulkadir Selvi ve Ahmet Hakan bile gözaltına alınan gazeteciler için 'tutuksuz yargılanmalılar' dedi