Milli Eğitim Bakanlığı, istismar skandallarıyla gündeme gelen Ensar
Vakfı’na yeni bir projeyle okul kapılarını açıyor. Ensar, okullarda
‘sabır’ konulu yarışma düzenleyecek.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Karaman’da “misafirhane” adı altındaki kaçak yurtlarda erkek çocuklara istismar skandalıyla gündeme gelen, yandaş Ensar Vakfı ile işbirliğini her alanda sürdürmeye devam ediyor. İlerici kamuoyunun tepkisini çeken “Türkiye Değer Ödülleri” de bu yıl yine gündemde olacak. Bakanlık 7’ncisi düzenlenecek ödül törenleri için bütün okulların kapısını yeniden Ensar Vakfı’na açacak. Etkinliğin bütün harcamaları vakıf tarafından yapılacak, MEB ise okulları Ensar için seferber edecek. Dinci vakfın bu yılki yarışma konusu “sabır” olarak açıklandı.
VAKIF, 'DEĞERLENDİRECEK'
Bakanlığın illere talimatında Ensar Vakfı ile ilişki “değerlerimizin yaşatılması, öğrencilerimizle buluşturulması, okullarımızdan başlamak üzere tüm toplum ve insanlığa yayılması” olarak belirtildi. Yarışmada Ensar Vakfı’nın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Değerler Eğitimi Merkezi (DEM) de proje ortağı ve sponsoru olarak yer aldı.
Bu yıl “sabır” teması ile Ensar Vakfı’na emanet edilecek çocuklar, yeniden dini vakfın değerlendirmesine sunulacak. Okul idaresi başkanlığında, okul rehber öğretmeni, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni, sınıf öğretmeni ve okul yönetimi ile yapılan değerlendirmelerle “aday öğrenciler”in belirleneceği vurgulandı. Ödül şartnamesinde, öğretmenlerin gözlemleri, öğrencinin örnek davranışları, diğer öğrencilerden ayırt eden özellikleri, öğrencideki bu değerin kendisi ve çevresine yansıması kriterlerine göre çocukların “aday” gösterilmesi beklenirken, belirlenen “sabır” teması konusunda öğrencilerin nasıl ve neye sabır göstermiş olduğunun belirtilmemesi de dikkat çekti. Ayrıca çocukların resim, şiir, hikâye, kısa film ve karikatür dallarında “sabır” değerini ifade etmeleri istenecek.
ÇOCUKLARI MEB TAŞIYACAK
MEB, Ensar projesinde bu yıl da insan kaynağı yaratma rolüne devam edecek. İl milli eğitim müdürlüklerine okul müdürleri ile yapılacak toplantılarda projenin gündem yapılması talimatı veren MEB, bilgilendirilme görevini de okul yönetimlerine verdi. Organizasyonu MEB’e yükleyen Ensar Vakfı da tüm ödül organizasyonunun hazırlanması, yol ve konaklama ile diğer masraflarının karşılanmasını üstlendi. Türkiye birincilerine 6 bin TL, ikincilere 5 bin TL, üçüncülere de 4 bin TL ‘Ensar Bursu’, öğrencisini aday gösteren öğretmene de öğrencisi ödül alması durumunda 4 bin TL ‘Teşvik Ödülü’ verileceği açıklandı.
CHP’nin araştırma önergesine AKP’den ret: AKP hem emekliliği hem de emekli olduktan sonra yaşamayı zorlaştırdı38 izlenme
AKP’li başkandan işçi atma rekoru!155 izlenme
TRT'nin Ebrar ve Vargas ayıbı51 izlenme
Çift maaşlı Fatmanur Altun'dan, Pınar Gültekin'in cinayeti sonrası tepki çeken paylaşım!166 izlenme
Bülent Arınç: "Gerekirse İmralı'ya ben giderim"22 izlenme
Özgür Özel meydan okudu: "Hemen benden başlasın"26 izlenme
Yavuz Bingöl 'yandaşlıkta' yeni bir çığır açtı! 'Bence yandaşlık kötü bir şey değil'125 izlenme
Fatma Şahin'in belediyesinden yandaşa 641 bin TL'lik 'maraton ihalesi!'59 izlenme