Karaman'da 2016 yılında, Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) ile bağlantılı olduğu söylenen yurtlarda kalan 45 çocuk onlardan sorumlu olan bir öğretmen tarafından cinsel istismara mağruz bırakıldı. Olay bir çocuğun yaşadıklarını bir psikoloğa anlatması ve psikoloğun konuyu yetkililere bildirmesiyle ortaya çıktı.
İstismarın duyulmasının ardından, cinsel istismara mağruz bırakan sanık Muharrem Büyüktürk Ağır tutuklanarak, 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, ''Tecavüzcü öğretmenle yurtlarda fotoğraflar çektiren, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Müşavirliğine atanmış. Hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam ediyor! O dönem bu yurtların denetlenmesinden sorumlu olan Karaman Özel Öğretim Kurumları Şube Müdürü Ahmet Bayır da bugün Ankara Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevini yürütüyor. Görevlerini suistimal ederek 45 çocuğumuzun taciz ve tecavüze maruz kalmasına göz yuman kamu görevlilerine ödüllendirme gibi görevlendirmeler yapılmış'' dedi.
Yaşanan duruma tepki gösteren Kaya, ''Kadına ve çocuğa yönelik her türlü sorgulamanın önünü kesenler yaşananların da sorumlusudur. Türkiye’nin dört bir yanında cemaat, tarikat ve bunlara bağlı vakıfların kaçak yurtlarına göz yumanlar, izin verenler çocuklarımıza taciz ve tecavüzün suç ortağıdırlar. Bir gece yarısı İstanbul Sözleşmesini bir kararnameyle kaldırdığını ilan eden anlayış; kadına ve çocuğa karşı işlenen tecavüzden de, şiddetten de sorumludur'' açıklamasını yaptı.
Rusya’nın, Ukrayna’nın Mariupol şehrindeki sivil yerleşim alanlarını vurduğu anlar kameralara yansıdı!80 izlenme
Saray'da moralleri bozacak sonuçlar: 'Muhalefet çözer' diyenler çoğunlukta!48 izlenme
Borsada bu kez ABB depremi! Kayıp giderek büyüyor27 izlenme
Donald Trump gözünü Hürmüz Boğazı'na dikti: "Savaş neredeyse tamamlandı"14 izlenme
İBB, AKP'nin otobüs kumpasını paylaşmıştı: Geçmiş tarihli videolardaki arızalı otobüsün plakası gündem oldu41 izlenme
Gerici sosyal medya imamı yine kadınları hedef aldı: "Düğünlerde oynattığın karıyı maç izlemeye gelelim de oynat bakalım"27 izlenme
CHP İzmir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, MYK’da onaylandı1511 izlenme
Bir ayda yüzde 10 yoksullaştık! Dünya Sefalet Endeksi’nde Irak ve Kongo gibi ülkelerin de gerisinde kaldık!39 izlenme
Türkler ülkeden kaçarken yabancılar Türkiye’ye yerleşiyor
Benzin ve motorine zam, LPG’ye indirim! İşte 3 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
Almanya'dan gelip 'Halinize şükredin' diyenler buna ne diyecek? Gurbetçi gencin 200 euro taksitle aldığı arabaya inanamayacaksınız!
Bu kez de '128 milyar dolar nerede?' afişleri Ardahan'da kaldırıldı!