Enis Berberoğlu'nun bireysel başvurusunda, "dokunulmazlık hakkını yeniden kazanan bir milletvekili hakkında yargılamaya devam edilmesi ve tutukluluğun sürdürülmesi nedeniyle seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının, iddia tanığının duruşmada hazır edilmemesi nedeniyle de tanık sorgulama hakkının ihlal edildiği" öne sürülmüştü.
Başvuruyu bugünkü gündem toplantısında ele alan Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Berberoğlu'nun, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine hükmetti.
Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'nun oy birliğiyle aldığı kararın gerekçesi daha sonra yazılacak.
Berberoğlu, durdurulan MİT tırları görüntülerini gazetemize verdiği iddiasıyla yargılandığı davada, "siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası aldı.
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 20 Eylül 2018'de Berberoğlu'nun hapis cezasını onadı, milletvekilliği sona erinceye kadar cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine karar verdi.
Yargıtay kararı üzerine tahliye edilen Enis Berberoğlu hakkındaki kesinleşmiş ceza, TBMM Genel Kurulu'nda 4 Haziran 2020'de okunmuş ve CHP'li Berberoğlu'nun milletvekilliği düşürülmüştü. Ertesi gün gözaltına alınan Berberoğlu, yeniden tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, aynı gün koronavirüs tedbirleri kapsamında izinli olarak cezaevinden çıkarılmıştı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/enisberberoglununbireyselbasvurusundaihlalkararicikti1766761
AKP'li Külünk 'Yolsuzluk yaptı' demişti: Suçlanan isim Bakan Tunç'un eniştesi çıktı41 izlenme
Sağlıkta şiddetin yeni yöntemi ! Koronavirüs testine 4 bin TL istenince arabasıyla hastaneye dalmaya kalktı !116 izlenme
İmamoğlu: Devletimin davet ettiği hiçbir yere katılmamazlık etmem182 izlenme
Eren Erdem’in annesi ve babası konuştu: Eren Yargıtay’da beraat edecek266 izlenme
ABD'li gençlerin savaş sorularına verdiği cevaplar 'pes' dedirtti42 izlenme
Altın için diri fayı 'ölü' göstermişler48 izlenme
Müttefik ülkelere hibe sınırı 20 milyon TL oldu83 izlenme
Adalet Bakanı Akın Gürlek Fon Soruşturmasında bilançoyu açıkladı12 izlenme
Şirketler bir bir kapanıyor! Nisan'da kapanan şirket sayısı yüzde 125,9 arttı!
Sokak röportajında konuşan eski MHP'li açtı ağzını yumdu gözünü ‘MHP'liyim demeye utanır vaziyete geldim. Sonuna kadar Kılıçdaroğlu’
TOGG'dan inip masaj koltuklu Mercedes'e binmişti! Bakan Göktaş açıklama yaptı
AKP'li yöneticiler sokağa çıkma yasağını deldi ! 'Erdoğan varsa gam yok' dediler !