Doğal gaz başta olmak üzere enerji sektöründe maliyetlerin artması ve yüksek döviz kurları nedeniyle elektrik fiyatları yurttaşın cebini yakıyor. Buna karşın, mesken fiyatlarındaki artış, kamu tarafından sınırlandırılmış durumda. Buradaki zarar, sanayi ve ticarethane elektrik faturalarından sübvanse edilerek karşılanıyor.
Sözcü'den Taylan Büyükşahin'e konuşan Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Başkanı Kıvanç Zaimler, sübvansiyonların sonunda, daha ağır bir şekilde tüketiciye büyük zam olarak yansıyacağını söyledi.
Enerji sektöründe üretimin bir kısmının, dağıtım ve perakendenin de tamamının özelleştirildiğini hatırlatan Zaimler, fiyatları belirleyenin kendileri olmadığını ifade etti. Ancak elektrik zamları ve kesintilerinde vatandaşın doğrudan kendilerini sorumlu tuttuğunu anlatan Zaimler, zammın üretimden kaynaklandığını dile getirdi.
ZAM DOĞAL GAZ YÜZÜNDEN
Kendi gelirlerinin düzenleyici kurum tarafından 5 yıllık periyodlar halinde belirlendiğini belirten Zaimler, “Talebin arttığı ve aynı zamanda yenilenebilir kaynaklardan enerji üretiminin iklimsel nedenlerle azaldığı dönemlerde, doğalgaz ile elektrik üretimi artar. Uluslararası piyasalarda ticareti dolar bazında yapılan doğalgazın da maliyeti arttığında, bu artışlar enerji bedellerine ve dolayısıyla faturalara yansıyor. Bugün bunu yaşıyoruz” dedi.
https://www.krttv.com.tr/gundem/enerjisektorundemaliyetlerarttielektrigeyenizamkapidah92896.html
Sözde ilahiyatçı Cevat Akşit 'Cinsel münasebet esnasında afedersiniz eşeklerin yaptığı gibi tamamen soyunmayın !'310 izlenme
TCDD’deki skandallar zincirine bir yenisi daha eklendi!247 izlenme
Lübnanlı yetkililer duyurdu: Çağrı cihazlarının nasıl patlatıldığı ortaya çıktı!28 izlenme
MHP’li başkan da T.C.’yi geri getirdi!101 izlenme
Ülkelerindeki savaştan kaçan Suriyeli gençler, Türkiye'de bakın ne ile uğraşıyor !2624 izlenme
AKP'li vekilin Sapphire AVM'deki soygunu ifşa oldu46 izlenme
İktidar, sosyal medya sansürüne hazırlanıyor!82 izlenme
Derneklere ‘kayyum ve kapatmanın’ önü mü açılıyor?101 izlenme
Şirketlere genel aydınlatma ayrıcalığı: Vatandaş faturalarını ödeyemiyor, elektrik şirketleri kasalarını tıka basa doldurdu!
AKP’li başkanın ‘çoban bile olamaz’ dediği aday seçimi kazandı, 'Kepenek' giyip zafer turu yaptı!
Zifiri karanlıktan tasarruf skandalı çıktı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekim ve Kasım aylarında tamamlanan konutları depremzedelere teslim edeceğiz