CHP Ekonomi Masası üyeleri, dün DİSK’i ziyaret etti. Genelİş Sendikası’nda gerçekleşen ziyarette konuşan Ağbaba, Asgari ücretlilerin açlık sınırının altında yaşadığını, buna karşın ağır vergi yükü altında olduğunu vurguladı. Ağbaba, “Asgari ücretliler aldıkları ücretin 700 TL’sini her ay vergi ve diğer ödemelere ayırmak zorunda kalıyor. Bunca açlığın, yoksulluğun ve çaresizliğin içinde yaşam savaşı veren asgari ücretliden vergi kesintisine son verilmesi gerekiyor” dedi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un, Asgari Ücret Komisyonu’nun ilk toplantısının ardından “Ücret artışı kadar, istihdamın korunması da mühim” dediğini hatırlatan Ağbaba, “Sayın Bakan deyim yerindeyse aba altından sopa göstermiş ve işçiyi tehdit etmiştir. Bu, kabul edilebilir bir şey değildir. Eğer istihdamla ilgili bir çözüm bulacaksanız, çözüm asgari ücretliyi işiyle tehdit etmek değil, şatafattan ve lüksten vazgeçmektir” diye konuştu.
Devlette yapılan harcamaları da eleştiren Ağbaba, “Sadece saraya alınan otomobiller bu yıl yaklaşık 21 milyon lirayı bulmakta. Yani saraya alınan otomobillerin yerine mevcut asgari ücret ile en az 10 bin işsize istihdam sağlayabilirsiniz. Cumhurbaşkanı 74 bin 500 olan maaşını 81 bin 250 liraya çıkarmıştır. Türkiye OECD ülkeleri arasında asgari ücrete göre Cumhurbaşkanı maaşının en yüksek olduğu 4’üncü ülkedir. Maalesef bu ülkeler arasında asgari ücretin en düşük olduğu 4’üncü ülke de Türkiye’dir. Tezatı gözlerinizle görün” ifadelerini kullandı.
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da yaptıkları ziyaret için CHP heyetine teşekkür etti. Çerkezoğlu, asgari ücretin belirlenme sürecinin antidemokratik olduğuna dikkat çekerek, “Asgari ücret, gerçek bir toplu pazarlıkla belirlenmelidir” dedi.
https://halktv.com.tr/ekonomi/enyuksek4uncucumhurbaskanimaasiveendusuk4uncuasgariucre412237h
Erdoğan’ın ‘başkanlık’ döneminde 30 üründeki fiyat değişimi30 izlenme
Özgür Özel itirafçı Murat Abbas’ı işaret etmişti: Nedeni ortaya çıktı23 izlenme
Fahrettin Altun'un 'troll ağını' ifşa etti!97 izlenme
Sağlık Bakanlığı corona verilerini açıkladı: Vaka sayısı 301.348’e, can kaybı 7.445’e yükseldi!64 izlenme
CHP'li isim açıkladı: Türkiye neden tek aşı anlaşmasına mahkum?44 izlenme
Sabit internet hızında Kongo bile bizi geçti15 izlenme
Bütün KİT kârları seçime!74 izlenme
Hastaneye gelen bir kadın, maske takmasını söyleyen polislere ve hastane görevlilerine saldırdı!186 izlenme
Bolu’da Kardelen Meydanı’nda bir kadın yolda yürüyen iki üniversite öğrencisine ‘açık giyiniyorsun’ diyerek saldırdı!
HÜDA PAR'lı isimden Gaffar Okkan için skandal sözler
Kuvvet Komutanları Hizbullahçı HÜDA – PAR ile aynı karede!
CHP’li isim İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki oy farkını açıkladı: ’23 Haziran’da fark atarak alacağız’