Kocaeli Üniversitesi'nde profesör unvanıyla görev yapan Abdulvahap Akıncı’nın, sosyal medya hesabından yaptığı çirkin paylaşım kamuoyunda infial yarattı. Bir eczacının Atatürk fotoğrafını duvarına asarak altına "en iyi ilaç" notunu düşmesine alaycı ve aşağılayıcı ifadelerle karşılık veren Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusuna açıkça hakaret etti. Söz konusu paylaşım, kısa sürede büyük tepki toplarken, Akıncı hakkında işlem başlatılması için çağrılar yapıldı.

Abdulvahap Akıncı
PROFESÖRDEN TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIM
Akıncı, bir eczanede çekilen Atatürk temalı görseli paylaşarak şu ifadeleri kullandı:
"Kızım sen manyak mısın? Adam gelecek kanser ilacı isteyecek ve sen bir tutam Atatürk; ishali olan gelecek, günde üç doz Atatürk mü diyeceksin. Hem tüketirken aç mı yoksa tok mu olacaklar? Eczaneyi niye açtın? Eğer ilaç Atatürk ise fotoğrafına ve heykeline bakarlar. Kızım sen Atatürk'ü mü pazarlıyorsun?"

“CEHALET EN BÜYÜK HASTALIKTIR, ONUN İLACI DA ATATÜRK’TÜR”
Cumhuriyet değerlerine ve Mustafa Kemal Atatürk’e açıkça hakaret içeren bu ifadeler, toplumun her kesiminden büyük tepki çekti. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, sözde profesöre sert sözlerle yüklendi. Sarı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
“Yaşadığımız hayatın her safhasına dokunmuş, bize cumhuriyeti ve temel hakları armağan etmiş olan Kurucu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmeyi meziyet sanan sözde profesörün paylaşımı kabul edilebilir değildir. Ülkemizde milli ve manevi değerlere hakaret ederek bir yerlere şirin gözükmek isteyen bir avuç kendini bilmez müptezel, bizleri milli ve manevi değerlerimize daha sıkı bağlayacaktır. Unutmayın ki bugün oturduğunuz koltuklar, makamlar ve rütbeler Cumhuriyetin ve onun kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük milletimize armağanıdır. O profesör de bilsin ki cehalet en büyük hastalıktır ve onun ilacı Atatürk’tür.”
Toplumun tüm kesimlerinden gelen tepkiler doğrultusunda Kocaeli Üniversitesi yönetimi ve ilgili kurumların nasıl bir adım atacağı ise merakla bekleniyor.
Sözcü
İstanbul’da yağışın bilançosu: Şile’de dere taştı araziler sular altında kaldı…34 izlenme
Çanakkale geçilemedi tarihin akışı değişti!50 izlenme
Türkiye'de doğan Suriyeli sayısı 51 ilin nüfusundan fazla!28 izlenme
İsrail-Filistin krizi büyüyor! Gazze’den İsrail’e karşılık!46 izlenme
Çalışan Annelerin Hakları Neler?31 izlenme
Yandaş Süleyman Özışık, AKP'ye açtı ağzını yumdu gözünü! 'Hırsızlık sende, yolsuzluk sende, namussuzluk sende!'175 izlenme
İmamoğlu: 4 yıl içinde onların 25 yılının üstüne çıktık.30 izlenme
CHP Parti Meclisi seçim sonuçları… 7 isim listeyi deldi1545 izlenme
Seçim öncesi İngiliz gazetesinden flaş analiz: AKP yetkilileri bile…
Son ankette çarpıcı sonuçlar: Cumhur İttifakı erimeye devam ediyor!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel verileri açıkladı: Can kaybı 5.645'e, vaka sayısı da 227.982'ye yükseldi!
ABD ürünlerine ambargoyu devlet malzeme ofisi deldi!