Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacak.
Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, sandık görevlilerini uyararak, kolluk kuvvetlerine oy kullanabilmeleri için verilen 142 belgesiyle mükerrer oy kullanılabileceği uyarısı yaptı.
Kaftancıoğlu, "Kolluk kuvvetleri 142 belgesinin orijinali (ıslak imzalı) ile oy kullanabilirler ve belgeyi sandık başkanına teslim etmek zorundadırlar! Fotokopi ya da başka bir belgeyle sandığınızda oy kullanmak isteyen olursa asla izin vermeyin. Yakaladığınız olduğunda tutanak tutun. Okul avukatınızla görüşüp hızlıca kişi hakkında suç duyurusunda bulunmayı ihmal etmeyin. Suratına da tükürebilirsiniz diyeceğim ama tükürüğünüzü ziyan ermeyin. Utanması olmayan ahlaksız yapar bunu zira" ifadelerini kullandı.
Kaftancıoğlu'nun paylaşımından sonra Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamalarda "Türk jandarmasına ve Türk polisine hakaret etmek için fırsat kollayan Kaftancıoğlu, asla gerçek olmayan ve kendisi tarafından uydurulan bir isnat ve iftira üzerinden seçimin güvenliğini sağlayan kahraman polisimiz ve kahraman jandarmamızı hedef aldı ve yüzüne tükürülmesi gerektiği alçaklığında bulundu. Kaftancıoğlu'nun ifadeleri, algı operasyonu yaratmaya yönelik düpedüz bir yalandır. Bu yalan, iftira ve hakareti kabul etmiyoruz, müfterinin kendisine iade ediyoruz. Vatandaşlarımızın zihnini bulandırma amacı taşıyan ve dezenformasyonun tipik bir örneği olan paylaşım, Canan Kaftancıoğlu'nun tıynetini de açıkça ortaya koymaktadır" denildi.
"Terörle mücadelede ve kamu düzeninde destan yazan Kahramanlarımızdan duyduğu ve tarafımızca bilinen rahatsızlığını bir kez de bu yolla gözler önüne sermiştir" ifadeleri kullanılan açıklama şöyle devam etti:
"Kaftancıoğlu ve türevleri, ne yaparlarsa yapsınlar bizi yolumuzdan alıkoyamayacak, tüm girişimlerine rağmen terörle mücadelemizi sekteye uğratamayacaklardır. Yüzüne tükürülmesi gereken Kaftancıoğlu'nun ifade ettiği gibi Kahraman Polisimiz ve Kahraman Jandarmamız değil, kendisinin kol kola gezdiği, yakın dostluk kurduğu terör örgütleridir.
298 sayılı Seçim Kanunumuz açıktır. Kolluk kuvvetleri seçim güvenliğinden sorumludur. Vatandaş olarak en doğal hakkı olan 'oy kullanma' hakkını kolluk kuvvetlerinin nasıl kullanacağı ile ilgili usul ve esaslar bellidir. Bu işlemi şaibeli göstermek ve kolluk kuvvetlerini zan altında bırakmak abesle iştigaldir. İftiraları ve yalanları nedeniyle Kaftancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır."
Gerçek Gündem
AKP'li belediye okul için bağışlanan araziye villa izni verdi!39 izlenme
E-imza soruşturmasında şok detay: Yüzlerce kişiyi 'jokerle' akademisyen yapmışlar! Aralarında doçent ve profesör olanlar var14 izlenme
Abdurrahman Dilipak: "Hani haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandı?"32 izlenme
Canlı yayına beraber çıkar mısınız ? Binali Yıldırım 'Tek başıma karar veremem' İmamoğlu 'Tabiki olur çünkü Ben özgürlüğümle yola çıktım !'141 izlenme
Bekir Coşkun aramızdan ayrıldı…55 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 23.759 yeni vaka tespit edildi, 25.103 kişi sağlığına kavuşurken, 192 kişi hayatını kaybetti!31 izlenme
Fransa'nın sağcı gazetesinden dikkat çeken Erdoğan analizi21 izlenme
Depremde 31 kişiye mezar olmuştu: Trend Garden Rezidans davasında tepki çeken karar31 izlenme
2 gündür elektrik kesintisi yaşanan Isparta'nın AKP'li belediye başkanı: "Çok güzel bir bereket geldi"
DEM partisi İstanbul'dan aday gösterme kararı aldı, isim Pazar günü açıklanacak
Karantina zorunluluğu kalktı, TL değer kaybetti, Bulgarlar yine Edirne’ye koştu!
Balıkesir'deki maden için 'endişeliyiz' uyarısı: "ÇED'i hazırlayan şirket İliç'tekiyle aynı"