Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan “Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Taşınır Mal Yönetmeliği” adlı değişiklikle “milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliğini ciddi şekilde tehdit eden terör, toplumsal olaylar ve şiddet hareketlerinin meydana gelmesi durumunda” TSK, Emniyet ve MİT, taşınır mallarını herhangi bir şarta bağlı olmadan birbirine devredebilecek.
Cumhuriyet’ten Hüseyin Hayatsever’in haberine göre, TSK’ye ait silah ve taşıtların “terör, toplumsal olaylar ve şiddet hareketleri” gerekçesiyle Milli Savunma Bakanı’nın onayıyla Emniyet ve MİT’e devredilebilmesinin önü açıldı. Ayrıca yönetmelikteki “Taşınır mal işlem belgesi düzenlenmeyecek mallar” maddesine “Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nca uluslararası anlaşmalara dayanılarak dost veya müttefik ülkelere ve bu ülkelerde bulunan kamu veya özel nitelikli kurum ve kuruluşlara mal ve hizmetin yardım olarak verilmesi maksadıyla tedarik edilecek taşınırlar” bendi eklendi.
Böylece uluslararası anlaşmalara dayanılarak “dost ve müttefik” ülkelere taşınır mal işlem belgesi olmaksızın taşınır malların sevkıyatı yapılabilecek.
http://www.krttv.com.tr/gundem/dikkatcekendegisiklikresmigazetedeyayimlandih60155.html
İBB koridorlarında çok konuşulacak protesto!493 izlenme
AKP'li belediyeden 5 günde üst üste 11.7 milyonluk ihale aldı!57 izlenme
34 genç hakkında daha tahliye kararı!19 izlenme
İran, Tüpraş'a ham petrol taşıyan gemiye neden el koydu?23 izlenme
Motorine zam geliyor18 izlenme
Çay içen eczacılara ceza yazdıran kaymakam, AKP organizasyonlarını görmemiş!52 izlenme
PCR testi zorunluluğunun kaldırılmasıyla ilgili dikkat çeken iddia!54 izlenme
İsyan eden yarbay böyle yargılandı515 izlenme
Ambulanslar Erdoğan için görevlendirildi, acil hastalar saatlerce sevk edilemedi!
4 yıl boyunca fatura ödememişler! Yeni yönetim harekete geçti!
Mansur Yavaş, Merkez Bankası'ndan daha düşük faizli kredi buldu! 300 yeni otobüs bu karara bağlı!
Emine Erdoğan'ın da kitabı satışa çıkıyor!