Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AKP döneminde, 11 farklı şehirde 12 emniyet binası inşa edilmesi için ihale yaptığının ortaya çıkmasının ardından konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Emniyet’ten yapılan açıklamada İBB ile bir protokol imzalandığı belirtilerek “Protokol kapsamında sözleşmeye esas kaidelere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin halihazırda protokole istinaden borcu bulunmaktadır” denildi.
“Bugün bazı basın yayın organlarında “Ak Parti’li İBB, Emniyet Müdürlüğü’ne Çalışmış” başlıklı haberde yer alan bilgiler çarpıtılarak, önceki dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’nün taşra ve merkez teşkilatının hizmet binası ihtiyaçlarının sanki “bedelsiz” bir şekilde karşılandığı yönünde algı oluşturulmaya çalışılmaktadır.
“Emniyet Genel Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında 07/04/2012 tarihinde imzalanan protokol ile Genel Müdürlüğümüze ait bir taşınmazın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına devri gerçekleştirilmiştir. Söz konusu protokolle Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatı taşınmaz ihtiyaçlarının giderilmesi amaçlanmıştır.
Protokole konu olan taşınmaz, 11/10/2012 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na devredilmiş olup, devri karşılığında bugüne kadar; 1 adet il emniyet müdürlüğü, 3 adet çevik kuvvet, 3 adet ilçe emniyet müdürlüğü, 1 adet ilçe emniyet amirliği hizmet binaları ile 335 adet lojman olmak üzere toplam 9 iş tamamlanmıştır. Ayrıca, Protokol kapsamında da 1 adet çevik kuvvet, 1 adet il emniyet müdürlüğü ile 700 adet lojman olmak üzere toplam 3 işin inşaatı devam etmektedir.
Protokol kapsamında sözleşmeye esas kaidelere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin halihazırda protokole istinaden borcu bulunmaktadır. Kalan bedel ile Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatının taşınmaz ihtiyaçları karşılanacaktır.”
İBB’nin AKP döneminde, 11 farklı şehirde 12 emniyet binası inşa edilmesi için ihale yaptığı ortaya çıktı. Emniyet müdürlüğü, polis lojmanı ve çevik kuvvet hizmet binaları yapımı için İBB kasasından yaklaşık 445 milyon TL harcandığı belirlendi.
https://www.abcgazetesi.com/emniyetgenelmudurluguprotokolimzaladikibbninbizeborcuvar39891
Bakan Koca corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 377.473'e, can kaybı 10.326’ya yükseldi!99 izlenme
'FETÖ’yle en sert mücadeleyi verdim' diyen Nagehan Alçı'nın FETÖ'ye karşı destansı mücadelesi!43 izlenme
Ali Erbaş'tan camilerde gençlik kolu oluşturulması talimatı!631 izlenme
Etli veya etsiz farketmiyor! Milyonlarca insanın sevdiği çiğ köftede Salmonella ve bağırsak bakterileri bulundu.25 izlenme
Muharrem İnce'den 'dünyanın en çok yakan arabası!’97 izlenme
İstanbul'da belediyelere soruşturma: Gözaltılar var14 izlenme
Çocuklar miting yolunda!105 izlenme
CHP'den "Cumhurbaşkanlığı seçimleri yenilensin" talebi!314 izlenme
Milyonlar pahalılıkla boğuşurken, Bakan Bolat boykot kırmak için alışverişe çıktı!
CHP’li vekiller, Yargıtay’ın AYM kararını Meclis’te protesto ediyor
Bakan Nebati ve Kılıçdaroğlu Arasında Yatırım Polemiği Başladı
CHP'nin ücretsiz iftar sofrası AKP'li belediyeyi rahatsız etti: Masaların kaldırılması talimatı verildi