CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan için komisyon kurulduğu iddiasını Meclis gündemine taşıdı.
Gazete Duvar'de yer alana habere göre, CHP’li Ayhan Barut, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan için Tarım ve Orman Bakanlığı’nda komisyon kurulduğu iddiası ile ilgili Bakan Vahit Kirişçi’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.
Bakan Kirişçi’nin yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde söz konusu komisyonun hangi mevzuata dayanarak ne amaçla kurulduğunu soran Barut, "Tarım ve Orman Bakanlığı ile alakalı tarafımıza da iletilen bir 'komisyon kurulması' konusuna açıklık getirilmesini istiyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde, Cumhurbaşkanı'nın eşinin Başdanışmanı S.M.K.'nın külliyede görevli danışmanı Z.G.'nin emrinde, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı'nın koordinatörlüğünde bir komisyon kurulduğu iddiasına açıklık getirilmelidir" dedi.
Kurulduğu iddia edilen komisyonda Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdürlerden oluşan yaklaşık 30 kişinin bulunduğu ileri sürüldüğünü belirten CHP’li Barut, “Bu komisyonda 'Organik Tarım, Tıbbi Aromatik Bitkiler, Ata Tohumu ve Gıda İsrafı' konularıyla ilgili 6 aydır çalışmaların yapıldığı söylenmekte ve hazırlanan raporların cumhurbaşkanının eşine iletildiği iddia edilmektedir" ifadelerini kullandı.
CHP’li Ayhan Barut'un Bakan Kirişçi’den yanıt beklediği sorular şu şekilde sıralandı:
Söz konusu iddia doğru ise, bu komisyonun kurulması bilginiz dahilinde mi olmuştur?
Kurulduğu ileri sürülen komisyon hangi mevzuata dayalı olarak kurulmuştur, hukuki dayanağı nedir?
Cumhurbaşkanlığında görevli bir başdanışmanın Danışmanının emrine bir Bakan Yardımcısının ve 30 civarında üst düzey bürokratın görevlendirilmesini hukuki açıdan doğru ve etik buluyor musunuz?
Söz konusu komisyon kurulduysa eğer, bu komisyonun 6 aylık çalışmasının sonucunda ne gibi çıktılar elde edilmiştir, bunları kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyor musunuz?"
Prigojin’in öldüğü açıklandı, Putin’in sözleri sosyal medyada gündem oldu56 izlenme
Aydınlı kadın Fahrettin Altun paylaşım beğendi, 'hakaret' davası açıldı!58 izlenme
Millet bahçesi için TOKİ'ye tahsis edilen araziye rezidans yapılıyor!95 izlenme
Sinan Ateş cinayeti flaş gelişme: İşte tetikçinin Tolgahan Demirbaş'ın aracına bindiği an65 izlenme
Korunması gereken sahile beton döktüler! Mahkeme uygunsuz buldu, İBB itiraz etti, AKP vazgeçmedi49 izlenme
AKP bunu da yaptı! 'Pakize Anne'nin Meclis'e girmesi yasak!180 izlenme
Sinan Ateş'in kitabını dağıtan gençler serbest bırakıldı... Selma Ateş'ten sert tepki44 izlenme
Financial Times Erdoğan'ın faiz hamlesini değerlendirdi: "Yabancı yatırımcı kaçtı"41 izlenme
İktidardan 'karanlığı artıracak' karar! 'Yaz saati uygulamasının karanlığı 45 dakika artacak'
Hoca olduğunu söyleyen şahıstan kadınlara çirkin sözler! 'Epilasyona giden kadın zina yapıyordur'
TSK'dan ihracı istenen teğmenlerden tarihi savunma
MEB, Berat Albayrak'ın vakfı ile protokol imzaladı