En düşük emekli maaşının 10 bin TL olması ve emekli maaşlarına ilave zam yapılmasını öngören çalışma hayatına ilişkin kanun teklifi Resmi Gazete'de de yayımlandı.
Kanuna göre, SSK ve BağKur emekli maaşlarında ocak ödeme dönemi itibarıyla geçerli olacak 6 aylık artış oranı yüzde 49,25 oldu. En düşük emekli aylığı, ocak ödeme döneminden itibaren uygulanmak üzere 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi.
Kısa çalışma gerekçelerine "genel salgın" durumu da eklendi. Sigortalının kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için gereken asgari prim ödeme gün sayısı 600'den 450'ye indirildi.
Sigortalının kısa çalışma ödeneğine hak kazanabilmesi için kısa çalışma başlama tarihinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi bulunması ve son 3 yılda en az 450 gün sigortalı çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olması gerekecek.
KRT
CHP'li Karabat: AKP vatandaş yerine yandaşları kollamaya devam ediyor58 izlenme
2026 cebi zorlayacak: İtibara para lazım pamuk eller cebe!20 izlenme
Bakanlığa göre çalı çırpı: Otoyolu botanik parkının içinden geçirdiler!105 izlenme
'Tek adam' ifadesi 'cumhurbaşkanına hakaret' sayıldı50 izlenme
Çeçen lider Kadirov, Kremlin’i suçladı, Putin’e en yakın isimleri hedef aldı48 izlenme
Merkez Bankası’nın faiz kararına tepki yağdı! “İndirim gündemimde değil demiş”46 izlenme
Ambulans bile 5’li çeteden!43 izlenme
Özel okul sahibi, yasa dışı çalışmayı belgelemek isteyen öğretmenleri darp etti24 izlenme
Narin Güran cinayeti davası! 15 sanık ikinci kez hakim karşısında
Çanakkale'deki yangın vatandaşın kamerasında: "Yangın çok büyük, Ayvacık Tuzla Köyü’ne kadar ulaştı. Köylüler panik halinde. Rüzgâr çok fazla"
Adana'da Nişanlı Çift Başlarından Vurularak Öldürüldü
Santa Maria Kilisesi'ndeki silahlı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı!