En düşük emekli maaşının 10 bin TL olması ve emekli maaşlarına ilave zam yapılmasını öngören çalışma hayatına ilişkin kanun teklifi Resmi Gazete'de de yayımlandı.
Kanuna göre, SSK ve BağKur emekli maaşlarında ocak ödeme dönemi itibarıyla geçerli olacak 6 aylık artış oranı yüzde 49,25 oldu. En düşük emekli aylığı, ocak ödeme döneminden itibaren uygulanmak üzere 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi.
Kısa çalışma gerekçelerine "genel salgın" durumu da eklendi. Sigortalının kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için gereken asgari prim ödeme gün sayısı 600'den 450'ye indirildi.
Sigortalının kısa çalışma ödeneğine hak kazanabilmesi için kısa çalışma başlama tarihinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi bulunması ve son 3 yılda en az 450 gün sigortalı çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olması gerekecek.
KRT
Altın madeninde siyanür boruları patladı! İliç Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı!57 izlenme
Rus uzmandan Kanal İstanbul uyarısı!143 izlenme
Metin Lokumcu davasında 13 yıllık adalet arayışında vicdanları yaralayan karar! Tüm sanıklara beraat36 izlenme
4 işçi pozitif çıktı, TOKİ inşaat alanı karantinaya alındı! 400 işçi gözlem altında!145 izlenme
İstanbul Barosu'ndan açıklama: İstanbul'da seçim bitmiştir!629 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 6.933 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 5.242.911'e, can kaybı da 47.405’e yükseldi!83 izlenme
İşte AKP gençliği: Trafikte lüks araçtan son ses dombra!51 izlenme
Çocuğunu istismar ettiği iddia edilen babanın mide bulandıran ses kaydı delil sayılmadı62 izlenme
‘Muzlu’ Suriyelilere ‘tahrik’ cezası!
AKP'li Belediye'nin Daire Başkanı'nın Rüşvet tapeleri ortaya çıktı! "Orada 30 bin lira var, şeyin içerisinde"
Son anket sonuçlandı: İşte Erdoğan'ın önüne geçen isim
Müslümanların üzerine bombalar yağarken İsmailağa Cemaati'nden "İsrail ile ticaret caiz" açıklaması geldi