Aldıkları düşük maaşlarını gıda ve temel ihtiyaçları dışındaki harcamalara yönlendirmekte zorlanan Türkiye'deki emekliler, en rahat geçirmeleri gereken bu dönemi bile doya doya yaşayamıyorlar.
Sözcü'den Nuray Tarhan'ın haberine göre; Dünya Ekonomik Forumu'nun yayınladığı bir raporda, Türkiye ortalama 17.5 yılla Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'ne (OECD) üye 37 ülke içinde emeklilik süresi en kısa olan grupta yer alıyor. 2018 yılı verilerine göre, emeklilik yaşı ortalaması diğer ülkelerden nispeten düşük olduğu halde Türkiye, erkeklerde 15.3, kadınlarda 19.8 yılla en az yaşam süresine sahip 32'nci ülke konumunda.
FRANSIZLAR ŞANSLI
Vatandaşları en uzun emeklilik süresi yaşayan ülke ise Fransa. Erkeklerin 22.7, kadınların 26.9 yılla, emeklilerinin ortalama 24.8 yıl yaşadıkları Fransa'yı, ortalama 24.2 yılla İtalya, 24.1 yılla İspanya ve Yunanistan, 23.6 yılla Lüksemburg ve 23.3 yılla da Belçika izliyor.
Sıralamada Türkiye'den kötü durumda olan sadece 4 ülke var. Şili 17.2 yılla 33'üncü sırada yer alırken, Letonyalılar emekli olduktan sonra ortalama 16.8, Meksikalılar 15.1, Güney Koreliler ise 14.6 yıl yaşıyor.
13 MİLYON EMEKLİ MUTSUZ VE YOKSUL
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Araştırma Merkezi tarafından yayınlanan araştırmaya göre, Türkiye'de sayıları 13 milyonu aşkın emekli ve hak sahibi yoksul ve mutsuz. 2008'de hükümet tarafından “reform” adı altında sosyal güvenlik mevzuatında yapılan değişikliklerin emekli aylıklarının düşmesine neden olduğu vurgulanan rapora göre, yeni emekliler arasında asgari ücretin altında aylık alanların sayısı giderek artıyor. Nitekim Mart 2020'de emekli aylıklarının 1.500 TL'ye tamamlanması kararı alındı ancak fark Hazine tarafından ödendiği için Temmuz 2020'de emekli aylıkları 1500 TL'nin altında olan emekliler zam alamadı.
http://www.krttv.com.tr/ekonomi/emekliligibiledoyadoyayasatmiyorlarh50495.html
AKP'li aday kampanyaya başlamadan mollaya koştu!283 izlenme
Mamak Çağrıbey Anadolu Lisesi'nde öğretmenleri için eylem yapan öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldız tarafından disiplinle tehdit edildi55 izlenme
Mücella Yapıcı 70'inci yaşını cezaevinde kutladı: "Bu ülkede 70 yaşını bitirebilmiş olmanın buruk hüznünü yaşıyorum"53 izlenme
ABD, Colani'nin başına koyduğu ödülden vazgeçti33 izlenme
İran, Tel Aviv'i vuruyor! İsrail ordusundan art arda uyarılar36 izlenme
Tesadüfün böylesi! AKP'li trol 14 ay önce söylemiş28 izlenme
Dilan Polat'ın tahliye talebinin neden reddedildiği ortaya çıktı47 izlenme
Soylu, konuşurken 'gökkuşağı renklerinde şemsiye' açan vatandaşa korumalardan müdahale!56 izlenme
3 iş insanını Cunda Adası'nda şoke eden olay! Erkek oldukları için restorana giremediler
Saray'a gidecek mi? Özgür Özel açıkladı
ABD'den sonra Avrupa... Türkiye'ye yaptırım hazırlığı
Esad rejiminin son halkası Beşar Esad kimdir? İşte 61 yıllık Esad veya Baas rejiminin adım adım çöküşü