Birleşik Emekliler Sendikası (BES) Malatya Şube Başkanı Haydar Göktaş, emekli ikramiyesinin 3 bin liradan 4 bin liraya çıkartılmasına tepki gösterdi.
Göktaş, yaptığı yazılı, "Bayram yardımları iki dini ve bir milli bayramda olmak üzere emeklinin bir maaş tutarında olmalıdır ve yardım değil de kamu işçisi gibi ikramiye olarak kanunla güncellenmelidir. Siyasi iktidarın inisiyatifine vicdanına bırakılmamalıdır." İfadelerini kullandı.
Göktaş, şu ifadelere yer verdi:
"Emeklilere yönelik bayram ikramiyeleri, yıllar içinde enflasyon karşısında hızla erimiş ve emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmekten uzak kalmıştır. 2025 yılında 4 bin TL olarak belirlenmiştir. Ancak, Türk lirasının değer kaybı ve emekli maaşlarının alım gücünün düşmesi göz önüne alındığında, bu artış yeterli olmaktan uzaktır. Özellikle depremzede emekliler için ek destekler sağlanmalıdır. Bayram ikramiyeleri, milli bayramlarda da ödenmeli ve kamu işçilerine verilen ikramiyeler gibi yasal güvence altına alınmalıdır. Emeklilerin gelirleri, siyasi iktidarın inisiyatifine ve TÜİK’in gerçek dışı verilerine bırakılmamalıdır.
Bugün emekliler, hak ettikleri maaşın üçte birine mahkum edilmiş, artan yaşam maliyetleri karşısında zor durumda bırakılmıştır. Ramazan ve Kurban Bayramı gibi özel günlerde masrafların arttığı bir dönemde, emeklilerin bayram sevincini yaşayabilmesi sağlanmalıdır. Ancak, mevcut koşullarda emekliler ne oruçlarını huzur içinde tutabilmekte ne de bayramlarını aileleriyle rahatça geçirebilmektedir.
Bizleri ekonomik sıkıntılarla baş başa bırakanları, haklarımızı gasp edenleri ve bayramda torunlarımıza harçlık veremeyecek hale getirenleri asla affetmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Emekliler, 23 yıldır bu ülkenin yönetimine destek vermiştir. Ancak, bugünkü ekonomik koşullar altında emekliler, açlığa ve yoksulluğa mahkum edilmiştir."
Nefes
Yeni dönem 1 Ocak'ta başlıyor! Şehirler arası yolcu otobüslerinde takip cihazı zorunlu olacak31 izlenme
CHP'den ortalığı karıştıracak Akın Gürlek hamlesi! CHP'li isim duyurdu28 izlenme
Prof. Dr. Naci Görür'den merak edilen soruya yanıt: "Patlat, çatlak ve kırık varsa girmeyin!"25 izlenme
Maksat suçlamak olsun: Beraat kararı yok sayıldı15 izlenme
Boğaziçi'nin kayyım rektörü, öğrencilere 'kahve ikram ettiği için' profesöre soruşturma açtı10 izlenme
Trump, Beylikova’daki rezervi isteyecek8 izlenme
Ağustos ayı işsizlik rakamları açıklandı: TÜİK'e göre çok az arttı!35 izlenme
Benzine zam geliyor30 izlenme
Sayıştay raporu ortaya koydu: Deposu çay dolu olan ÇAYKUR borcu borçla kapatıyor!
İstismarlar devam ederken, küçücük çocukların tarikat ve derneklere gönderildiği görüntüler ortaya çıktı!
Kılıçdaroğlu: TÜİK sayesinde 300 milyar dolar çalındı, borcumuzu 5 ay sonra ödeyeceğiz
KKTC Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat: "Erdoğan'ın Kıbrıs müjdesi mantık dışı ve komik bulundu"