İYİ Parti’den istifa ederek AKP’ye katılan ve AKP'nin son kongresinde MKYK'de görev alan Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, muhalefetteyken Emeklilikte Yaşa Takınlar (EYT) meselesinde iktidara çok yüklendiklerini ancak bu tutumun 'yanlış' olduğunu belirtti.
Hem EYT ile emekli olanların hem de devletin problem yaşadığını söyleyen Ataş, "Bu konuda biraz yanlış yaptığımızı düşünüyorum, daha düzenli olabilirdi" diye konuştu.
Muhalefet milletvekiliyken EYT konusunda hükümete ısrarcı olduklarını ancak bu konuda yanlış yaptıklarını anladığını vurgulayan Ataş, şöyle devam etti:
"Mecliste 500'e yakın konuşma yapmışım hem kürsü konuşması hem komisyon konuşması. Milletin bütün sorunlarını dile getirmişim, hepsinde naif bir şekilde olması gerekeni söylemişim. Bunların hiçbirinde geri adımım yok. Biz EYT konusunda çok bastırdık, ısrarcı olduk, hükümeti çok köşeye sıkıştırdık. EYT'li olanlar da bizi çok sıktı. Şimdi geldiğimiz noktada ne EYT'den emekli olanlar memnun, devlete de ekstra külfet getirdi. Bu işte ben daha kademeli geçilebileceği kanaatine daha sonradan ulaştım. Şuan baktığımız zaman emeklilerin yaşadığı sıkıntıların temel sebebinin o olduğunu gördüm. Bu konuda biraz yanlış yaptığımızı düşünüyorum, daha düzenli olabilirdi."
Sözcü
"Bombalama" yapacağını söyleyen liseli tutuklandı! Evinden cephanelik çıktı12 izlenme
Sedat Peker'in 'vurgun yaptılar' dediği şirket borsada rekor kırdı! Halka arzdan 140 milyon TL topladıkları ortaya çıktı!45 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 7.112 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka 5.256.516’ya, can kaybı da 47.656’ya yükseldi!57 izlenme
Biden’dan İsrail’e destek ziyareti36 izlenme
Babasını 'AKP’ye oy vermesin' diye eve kilitledi!67 izlenme
Sedat Peker'den yeni haber96 izlenme
AKP'li Çamlı'dan Cumhuriyet yazarına hakaret!66 izlenme
Ünlülere yeni operasyon: Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu gözaltında22 izlenme
İTO İstanbul'un enflasyonunu açıkladı: Yüzde 105, 55!
Mesken müdürü Sultanahmet Meydanı’nı işgal etti, İBB göz yumdu!
Tarikatta 'Kasrik' kavgası
Edirne'de alışverişten dönen Bulgarlar Kapıkule'de uzun araç kuyruğu oluşturdu! 'Gezdik, alışveriş yaptık, güzel vakit geçirdik, mutluyuz'