Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi öncesi, öğretmen, polis ve hemşirelere 3.600 ek gösterge yapılacağına ilişkin sözler verilmişti. Memurlar, ek gösterge düzenlemesi beklerken, emekli milletvekillerine “kıyak” yapıldı.
Sözcü'nün haberine göre, Ek gösterge konusundaki düzenlemelerin neler getireceğini daha önce açıklayan emekli Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Esen, emekli milletvekillerine zam yapıldığını belirtti. Esen, düzenlemenin getirdiklerini şöyle açıkladı:
“24 Haziran seçimleri öncesinde polis, öğretmen ve hemşire başta olmak üzere çok sayıda kamu personeline (emeklilerine de yansıyacak şekilde) 3.600 ek gösterge verileceği vaat edilmişti.
SİGORTA PRİMİ DE DEVLETTEN
Kamu personeline yapılmış bu vaatlerin gerçekleştirilmesi beklenirken, emekli aylık artışlarında öncelik milletvekillerine verildi. Buna göre 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 203. maddesiyle kanuna ek yapıldı, bazı maddeleri değiştirildi. Böylece emekli milletvekili aylıklarında 708 TL artış yapıldığı görüldü.
Aynı düzenleme kapsamında; emeklik hakkı elde edemeden süresi dolan eski milletvekillerinin Sosyal Güvenlik primlerinin (sigortalı payı dahil) 4 yıl süre ile TBMM tarafından ödenmesi de kabul edildi.”
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/emeklimilletvekillerineyenikiyak198712h.htm
Türkiye’nin dış borcu rekor kırdı!44 izlenme
Özgür Özel’in tepki gösterdiği Kuveytli yazardan Atatürk ve Türk Halkı’na çirkin saldırı36 izlenme
Akaryakıta beklenen dev zam için tarih verildi: 15 lirayı aşacak!33 izlenme
Meclis’e geldi! Emekli maaşına zam teklifi!584 izlenme
Şehit Anasına "Cumhurbaşkanına hakaret" davası açılmasına CHP’den çok sert tepki!81 izlenme
Bahçeli'den erken seçim açıklaması: "Yalan ve yaygara"29 izlenme
Süleyman Soylu Sonrası Ortalık Toz Duman: Emniyet'te Büyük Tasfiye İddiası! Listede Tam 165 İsim Var63 izlenme
Caminin muslukları çalındı!43 izlenme
Emeklilerin dramı: "Faturamı ödeyemediğim için kombi bile yakmıyorum"
Ölen FETÖ elebaşı için gazeteciden canlı yayında skandal sözler! "Ne diyelim mekanı cennet olsun"
MEB bürokratları AKP’ye destek için sıraya girdi!
Ünlü vergi uzmanından çok çarpıcı asgari ücret yorumu! “Asgari ücretlinin İstanbul’da geçinebilmesinin bilimle izahı mümkün değil”