Torba Yasa Teklifi’ne konulan özel bir hükümle emekli milletvekillerinin maaşları 14 bin TL daha arttı.
Emekli milletvekili maaşını artırmak için bu yıl da gösterge rakamlarında değişiklik yapıldı. Maaş zamlarının yüzde 17,55’le sınırlı kalmayıp yüzde 25 artabilmesi için Torba Yasa Teklifi’ne özel bir hüküm konuldu. BirGün’de yer alan habere göre, böylelikle emekli milletvekillerinin ortalama 55 bin TL olan maaşlarının 64 bin TL yerine, yaklaşık 69 bin TL’ye çıkartılmasının yolu açıldı.
Torba Yasa Teklif’in TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi sırasında AKP Milletvekilleri Orhan Yeğin ve Mehmet Kırpınar’ın imzalarıyla ortak bir önerge verildi. Önerge ile eski TBMM Başkanı ve milletvekillerinin emekli maaş zammından yararlanabilmesi için Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik yapıldı.
Üzerinde herhangi bir tartışma yapılmayan önergenin genel gerekçesi, “Maddeyle 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 43’üncü maddesine istinaden emekli aylığı alanların emekli aylıklarının 5510 sayılı Kanun’un 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı sayılan emekli memurlar ile hak sahiplerine ödenen aylıklarda yapılacak yüzde 25 oranındaki artışa paralel olarak yeniden düzenlenmesi amaçlanmaktadır” diye açıklandı.
Önerge, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan hiç tartışılmadan jet hızıyla geçti.
KRT
Son saniye koşusu gündem olmuştu: Görevliler hakkında soruşturma başlatıldı45 izlenme
Sedat Peker'in ifşa ettiği Hadi Özışık'tan bomba Süleyman Soylu iddiası!98 izlenme
Gaziantep’te 2 kişi deprem paylaşımları sebebiyle gözaltına alındı125 izlenme
Patronların Başkanından iktidara Instagram tepkisi: "Eğer kanunlara uyulmuyorsa..."41 izlenme
Et ve Süt Kurumu'ndan fiyatlara büyük zam!80 izlenme
Patronun evine kadar tünel kazarız18 izlenme
İhraç edilen teğmene tehdit: "Parmak salladı, ‘başına neler gelecek’ dedi"25 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan faiz kararına tepki! "Bu düzen vatandaşa kaybettiriyor"27 izlenme
Bir gün bile o şerefli üniformayı giymeyen 'Çürük' Ahmet Hakan, Teğmen Ebru Eroğlu'na dil uzattı!
Erdoğan geçen ay gitmişti: Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye yasak!
Barış Yarkadaş ile CKD Başkanı Tülin Oygür arasında canlı yayında Taliban kavgası çıktı! 'Şeriatçı bir terör örgütüne övgüler dizerek Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği ismini kullanamazsınız!'
CHP’li Özel’den Kanal İstanbul çıkışı: Gerekirse 2020’de sandığı ortaya koyarız