AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Orhan Miroğlu, siyasetin gündeminde yer alan konulara ilişkin olarak Yeni Journal'den Çınar Ayser Çınar'a açıklamalarda bulundu.
Miroğlu, kendisine yöneltilen "Orhan bey, aslında Türkiye’nin esas gündemi ne seçim, ne ittifaklar ne Kürt sorunu… Şu an en büyük ve tek sorun maalesef ekonomi. Sokakta kimi çevirip konuşsak hep aynı şeyi duyuyoruz; 'geçinemiyoruz.' Türkiye bu ekonomik krizi nasıl çözecek?" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:
"Dediğiniz doğru, yoksulluk, ekonomik sorunlar, dövizdeki artış malumunuz. Ancak AK Parti hükümeti, ilgili bakanlıklarıyla birlikte bu tablonun farkında ve bundan da büyük bir huzursuzluk duyuyor. Türkiye’nin ekonomisi Gezi olayları, akabinde yaşanan 15 Temmuz darbe girişi ve hemen ardından tüm dünyayı sarsan pandemi nedeniyle zora girdi. Şu da var; AB ile ilişkilerimizin iyi olduğu dönemlerde milli gelirimizi 1213 bin dolar seviyesine çıkarabildik. Bu ülkeye 500 milyar Euro yabancı sermaye girdi. Bu da ekonominin büyümesine çok ciddi bir katkıydı. Dünyayla karşılıklı menfaatleri gözeten, her ülkenin hükümranlık haklarını dikkate alan yeni bir dış politikaya ihtiyacımız var ve inşası hükümetin sorumluğunda. Ancak şu an yaşanan ekonomik problem sadece Türkiye’de yaşanan bir sorun değil. Pandemi sonrası dünya bambaşka bir dünya.
Dünya genelinde de pandemi nedeniyle ciddi bir ekonomik kriz yaşanıyor. Ekonomist değilim ama yaşananların da farkındayım. Her şeye rağmen umutlu olmak lazım diyorum. Siyasi istikrarı önemsiyorum. Ben milletvekili emekli maaşıyla yaşayan biriyim. Doğrusunu isterseniz ben de yoksullaştığımı hissediyorum. En iyi yaptığım iş yazı yazmaktır. Hatta bu aralar yazı yazsam evin ekonomisine katkıda bulunabilir miyim diye de düşünüyorum. Çünkü ben de şu an meslek olarak işsizim. Siyaset bir meslek değil çünkü yapılır ve biter. Bu nedenle kendimi işsiz bir yazar olarak tanımlıyorum. Neyse ki her şeye rağmen kitaplarım kitapçı vitrinlerinde yer almaya devam ediyor."
İmtiyazlı ailenin diplomatı ikinci kez büyükelçi yapıldı18 izlenme
Gölcük'te, AKP'liler müşahitlere saldırdı !2379 izlenme
Eski komşusundan Erdoğan’a isyan 'Bu dünyanın üstü varsa altı da var. Mezara indikleri gece verebilirlerse bizim sualimizi orada versinler !'12950 izlenme
Özgür Özel, Silivri'deki Ekrem İmamoğlu'na 'Yiğidim Aslanım' şarkısını ithaf etti, yüz binler Beyazıt Meydanı'nda ışıklarıyla aydınlattı!27 izlenme
Murat Kurum’un bugünkü gafı da ‘baret’ oldu37 izlenme
Nagehan Alçı ağzına geleni saydı, eski eşi ROK'u mu hedef aldı? "Adi hırsız, yalancı, dolandırıcı, sülük…"57 izlenme
Mansur Başkan dediğini yaptı! Ankara'da yeni dönem...117 izlenme
Bebek arabalı kadını 'yer kaplıyor' diye minibüse almayan şoföre hakettiği ceza verildi!35 izlenme
AKP'de erime sürüyor ama asıl vahim tablo başka!
Bakan Koca vaka ve vefat sayısını açıkladı: 29.338 yeni vaka tespit edilirken, 260 kişi hayatını kaybetti, 23.361 kişi sağlığına kavuştu!
AKP'deki kavga gözler önüne serildi! Abdulhamit Gül'den Süleyman Soylu'ya gönderme
Yozgatlı çiftçiler isyan etti: "Cumhurbaşkanı her evde bir traktör olmasına gerek yok demişti. Kendisinin yüzlerce aracı var. Bize söyleyeceğine önce kendisi araç sayısında tasarruf etsin"