Milyonlarca emekli Temmuz ayında zamlı maaş beklerken sistemde yapılacak değişikliğin detayları da ortaya çıkmaya başlıyor. Mehmet Şimşek yönetimi emeklilik yaşını yükseltip prim gün sayılarını değiştirmeye hazırlanıyor.
AKP ekonomi yönetiminin yaptığı yeni düzenlemede emeklilik yaşının kadınlarda 60 erkeklerde 65 olarak sabitlenmesi kararlaştırılıyor.

Habertürk ekonomi gazetecisi Abdurrahman Yıldırım yapılan düzenleme hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Düzenlemenin son ana bırakılmasının risk taşıdığına değinen Yıldırım, "Son anda olursa daha sert düzenleme ortaya çıkıyor. Gelecekte alacağımız maaşlar harçlık olarak kalacak" ifadelerini kullandı.
Yıldırım yaptığı açıklamada bireysel emekliliğin öneminden bahsetti:
Bireysel emeklilik önemli. Hiçbir şey yapamayan bireysel emekliliğe parasını yatırsın. Sistem ağır aksak işliyor, kontrol etsin. Düşük getiri görüyorsa itirazını yapsın. Yoksa gelecekte alacağımız maaşlar harçlık olarak kalacak.
halktv.com.tr
Almanya: Erdoğan halkın iradesine saygı göstermeli177 izlenme
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Pınar Gültekin cinayetindeki bozma kararına itiraz23 izlenme
“Aziz İhsan Aktaş” davası: İETT Genel Müdürü Demet'ten çarpıcı savunma21 izlenme
İBB operasyonundaki "bilgi notu" AKP’li belediyede çalışan bir trol tarafından hazırlanmış! Skandalı Bahadır Özgür anlattı: "Organize bir çete işi"42 izlenme
Birbirlerinden haberleri yok! Erdoğan Sultanbeyli’de Murat Kurum’u sahneye çağırdı, görevli uyardı: "Efendim onlar Sancaktepe’de…"47 izlenme
Sağlıkta şiddet önergesini reddeden AKP'nin Sağlık Bakanlığı: Espri yapın!109 izlenme
Erdoğan'ın ikinci makam aracının da fiyatı belli oldu!109 izlenme
Cengiz Holding şimdi de Çanakkale’de köylünün arazisine göz dikti!79 izlenme