Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın emekli maaşları ödemelerine ilişkin sözleri kamuoyunda telaşa neden oldu. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl SÖZCÜ TV'de sözlere ilişkin, "Çalışma Bakanı çok talihsiz bir açıklama yaptı. Dili sürçtüyse bunu düzeltmeli" değerlendirmesini yaptı. Ozan Bingöl SGK gelirlerinin giderleri karşılama oranı 2024 yılında yüzde 100'ün üzerine çıktığının altını çizdi. Bingöl, "Dili sürçtüyse kamuoyundan özür dilemeli. Aksi halde bu koltuğu bırakmalı." diye konuştu.
Bakan Işıkhan HaberTürk'te katıldığı yayında kademeli emekliliğe ilişkin olarak, "Biz şu an mevcut aktüeryal dengeyi nasıl sağlayabiliriz, emeklilerimize aylıkları düzenli nasıl ödeyebiliriz, sağlık hizmetlerini sürdürülebilir hale nasıl getirebiliriz, bunun telaşı ve çalışması içerisindeyiz. Burada aslında bir mağduriyet söz konusu değil. Mağduriyetle ön plana çıkmak sağlıklı bir tarz değildir" dedi.
Bakan Işıkhan'ın açıklamasındaki "Biz şu an mevcut aktüeryal dengeyi nasıl sağlayabiliriz, emeklilerimize aylıkları düzenli nasıl ödeyebiliriz, sağlık hizmetlerini sürdürülebilir hale nasıl getirebiliriz, bunun telaşı ve çalışması içerisindeyiz" sözleri endişeye neden oldu.
Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, "Çalışma Bakanı emekli aylıklarıyla ilgili talihsiz bir açıklama yapıyor. Sayın Çalışma Bakanı'nın Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan ve bütçesinden haberi yok. Gelirlerin giderleri karşılama oranı 2024'te yüzde 100'ün üzerine çıkmış. Hal böyleyken böyle bir açıklama..." dedi.
Bingöl şu ifadeleri kullandı:
Ya sayın Bakan'ın dili sürtçü, umarız bunu düzeltir. Eğer dili sürçmediyse bu açıklamayı bilerek isteyerek yaptıysa ne kurumdan ne kurumun gelirinden giderinden haberdar.
Emekliler market market gezip indirimlere bakıyorlar. Milyonlarca emeklisine bunu reva gören sistemi sorgulamak gerekir.
Sinirlenmemek elde değil. Çalışma Bakanı'nın SGK'nın gelir gider dengesinden haberi olduğunu düşünmüyorum. Dili sürçtüyse kamuoyundan özür dilemeli. Aksi halde bu koltuğu bırakmalı.
Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Bu güne kadar ne emekli maaşı ne memur maaşı ödenmemesi bir durum oluşmamıştır. Böyle bir konu konuşulmamıştır. Bu ülkede kaynak vardır.
Zaten emekli üç kuruş alıyor emekli. Bir de böyle bir tedirginlik... Zaten yatan maaş maaş değil.

Sözcü
Suriye'de hayat normale döndü: Denize giriyorlar eğleniyorlar41 izlenme
Merdan Yanardağ için tahliye başvurusu yapıldı!38 izlenme
Mehmet Ali Erbil ve Serdar Ortaç'a kötü haber savcılıktan geldi43 izlenme
Bütçe açık veriyor, 'örtülü ödenek' rekor kırıyor!237 izlenme
AKP gözünü şimdi de oraya dikti: Kanun teklifi meclise geliyor24 izlenme
Çarşaf ve sütyen giyerek dolaşan erkek avukat gözaltına alındı, çantasından çıkanlar şoke etti40 izlenme
Vatandaş geçim derdinde, İstanbul’da ‘5 yıldızlı’ iftar 400 lirayı aşıyor!89 izlenme
Erdoğan’ın maaşı yüzde 40,4 zamlanacak!48 izlenme
Cumhuriyet için 29 kilometrelik mesafeyi 12 saatte yüzdü!
Saray'da elden ele bu anket dolaşıyor: 6 partiye çıkarsa Millet İttifakı’nın ne kadar oy alacağı belli oldu!
Hamas’ın başlattığı ‘Aksa Tufanı operasyonu’ sonrası hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı 400’ü geçti
İBB’deki milyon liralık harcamaya ballı koltuk!