Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekliye bayram ikramiyesinin 3 bin lira olarak açıklanmasına tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ordu’da düzenlenen seçim mitinginde yaptığı konuşmada; emekliler için bayram ikramiyesini 3 bin liraya yükselttiklerini açıkladı.
TÜED Genel Başkanı Ergün ise konu ile ilgili yazılı açıklamasında, emekliye bayram ikramiyelerinin artış sistemi olmadığını vurguladı.
Ergün açıklamasında, “Son 6 yılda dini bayramlarda ödenen bayram ikramiyesi ile 2018 yılında küçükbaş kurbanlık alan emekliler, 2024 yılında sadece 4,5 kilo et alabilmektedir. TÜİK’in rakamlarına göre bile yüzde 184 reel kayba uğramıştır. Yani TÜİK rakamlarını dikkate alarak bir hesaplama yapılsa dahi en düşük emekli ikramiyesinin 5 bin 679,08 TL olması gerekir” dedi.
Ergün, şunları kaydetti:
“Son 6 yılda dini bayramlarda ödenen bayram ikramiyesi ile 2018 yılında küçükbaş kurbanlık alan emekliler, 2024 yılında sadece 4,5 kilo et alabilmektedir. TÜİK’in rakamlarına göre bile yüzde 184 reel kayba uğramıştır. Yani TÜİK rakamlarını dikkate alarak bir hesaplama yapılsa dahi en düşük emekli ikramiyesinin 5 bin 679,08 TL olması gerekir.
Piyasa koşullarına bakıldığında ise o günlerde bir küçükbaş kurbanlık fiyatı baz alındığında yaklaşık aynı rakama ulaşılmaktadır ancak açıklanan 3 bin TL ikramiye tutarı; kabul edilebilir, sindirilebilir, vicdanlarda onaylanabilir bir rakam olmaktan uzak kalmıştır. Bu gerçekler doğrultusunda emekli bayram ikramiyeleri de gerçekçi kriterlere göre yeniden güncellenmelidir.”
Sözcü
Devletin kaymakamı AKP için seçim çalışmasında!283 izlenme
TÜİK'e göre işsizlik son 10 yılın en düşük seviyesinde23 izlenme
Simit de lüks oldu! 'Artık yiyemeyeceğiz'13 izlenme
İstanbullular tatillerini erteliyor ! İptal edilen rezervasyonlar yüzde 90’a ulaştı !118 izlenme
TÜİK'in sakladığı gerçek enflasyon Nebati'nin mağazasında görüldü: Bakan Nebati'nin mağazasındaki fiyatlar dudak uçuklatıyor!43 izlenme
Selefi grubun yemini ortaokulda çocuklara okutuldu! IŞİD bağlantısı ile tanınıyorlar22 izlenme
Kılıçdaroğlu: "Yolsuzluk yapanla helalleşmeyeceğiz"37 izlenme
Rojin Kabaiş'in ailesi Adli Tıp Kurumu hakkında suç duyurusunda bulundu13 izlenme
'Farkında bile olmayacaklar' diye sert çıktı: "Vatandaş 5 bin TL fazla ödeyecek"
Sağlık Bakanı Koca kritik tabloyu paylaştı: 16.809 yeni vaka tespit edildi, 63 kişi hayatını kaybetti, 5.585 kişi sağlığına kavuştu!
'Ayhan Bora Kaplan' suç örgütünün 61 sanığı yargılanmaya başladı: 'Bilirkişi raporuyla HTS kayıtları çarpıtıldı' iddiası
Asgari ücrete "Cumhuriyet Altını" hesaplaması: 22 yılda şok edici düşüş!