EMAX Araştırma Şirketi, 31 Mart yerel seçimleri için 1217 Mart 2019 tarihleri arasında 3 büyükşehiri kapsayan anket çalışması yaptı. Anket çalışmasında AKP'nin İstanbulBüyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki önde gözüküyor. Anket çalışması 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere yönelik seçmenlerin parti tercihlerini ölçmek ve değerlendirmek için gerçekleştirildi. Araştırma örneklemi TÜİK, 2014 Yerel Seçim Sonuçları ve 24 Haziran 2018 Milletvekili Genel sonuçları dikkate alınıp, her ili temsil edecek nitelikte oluşturularak düzenlendi. Araştırma, 3 büyükşehirde yaşayan 18 yaş ve üzeri toplam 5 bin 711 katılımcıyla önceden hazırlanmış soru formuna bağlı olarak (CATI) bilgisayar destekli telefonla anket yapma tekniği ile gerçekleştirildi. Elde edilen veriler, kontrol edildikten sonra bilgisayar ortamına aktarıldı, SPSS istatistik paket programı yardımıyla çözümlemeler yapıldı.
Araştırma demografisi yüzde 56.5 ile erkek, yüzde 43.5 ile kadından oluştu. Araştırmada 1824 yaş arası yüzde 15.2, 2534 arası yüzde 21.5, 3544 arası yüzde 36.0, 4554 arası yüzde 18.0, 55 yaş üzeri yüzde 9.3 olarak yer aldı. Araştırmaya katılanların eğitim seviyesi de ilkokul için yüzde 22.4 iken, ortaokul yüzde 18.5, lise yüzde 39.6 ve üniversite yüzde 19.5 olarak yer aldı.
KARARSIZ SEÇMEN ORANI DÜŞÜYOR
EMAX Araştırma Genel Koordinatörü Sezai Erhan, 31 Mart tarihi yaklaştıkça kararsızların oranının azaldığını ve seçmenlerin tercihlerinin netleştiğini, kararsız seçmeni asıl büyük oy havuzu olan AK Parti ve CHP kitlesinin oluşturduğunu söyledi. Erhan, Batı Marmara, Doğu Marmara ve Ege bölgelerinde seçime katılım oranının Türkiye ortalamasının üzerinde seyredeceğini, kararsızların seyrine bakıldığında kadınlarda ve geleneksel muhafazakâr hayat tarzına sahip kesimde diğerlerine oranla yüksek olduğunu kaydetti.

İSTANBUL
Araştırmada, vatandaşa ‘Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verecekleri’ soruldu. Yüzde 45,7’lik kesim AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım, yüzde 42,4’lük kesim CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu dedi.

ANKARA
‘Bugün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verecekleri’ sorulan vatandaşlardan yüzde 44,3’lük kesim AK Parti’nin adayı Mehmet Özhaseki, yüzde 43,5’lik kesim ise ‘CHP’nin adayı Mansur Yavaş’ dedi.

İZMİR
CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in yüzde 50,1, AK Parti’nin adayı Nihat Zeybekci’nin ise yüzde 38,5 oy alacağı öngörüldü.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/emaxucbuyuksehiricinanketsonuclariniacikladih121669.html
MEB savaşları karıştırdı! Ders kitabında Çanakkale hatası!102 izlenme
Atatürk’e hakaret eden Hasan Akar’a hapis cezası!150 izlenme
Trabzon'lu Lina Saka, Amerikan Matematik Olimpiyatı’nda tüm soruları doğru yanıtlayarak altın madalya kazandı: "Atatürk'ün bize emanet ettiği ülkemize Nobel ödülü getirmek istiyorum"9 izlenme
Lübnan’dan İsrail’e füzeli saldırı! İsrail karşılık verdi31 izlenme
Zelenskiy ve Guterres, ‘Rusya’nın yargılanmasını’ görüştü30 izlenme
Ordulu halci tepkili, Antalyalı nakliyeci ‘felç olduk’ diyor!297 izlenme
Sinan Ateş Cinayeti dosyasında yeni gelişme: Ülkü Ocakları yöneticilerinin yargılandığı dava birleştirildi8 izlenme
Emeklililerin 2020’de alacağı promosyon ücreti belli oldu! İşte bankaların emekli promosyonları…291 izlenme
Kılıçdaroğlu CHP’nin seçim bildirgesini açıkladı
Türkiye menşeli fıstık kremasında salmonella alarmı: ABD'de ürünler geri çağrılıyor
Türk profesör özel hastane fiyatına isyan etti: "Hastanemetre işliyor. Eşim Suriyeli olsaydı 5 kuruş ödemeyecekti"
Gazeteci Tolga Şardan: "MİT'in Cumhurbaşkanlığına sunduğu 'mahkeme raporu' ne diyor?" başlıklı yazısı nedeniyle tutuklandı