Elektrik dağıtım işini özelleştirme yoluyla devletten alan şirketlere sokak aydınlatmasından adeta para yağıyor. Sözcü'de yer alan habere göre, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özdağ, elektrik dağıtım şirketlerine sokak aydınlatma hizmeti karşılığında kâr payı ve dağıtım bedeli adı altında ödenen paranın 2 milyar 114 milyon liraya çıktığını hesapladı. Geçen yıl bu tutarın 1.4 milyar lira olduğunu belirten Özdağ, halkın cebinden çıkan paranın bir yılda olağanüstü arttığını söyledi.
YÜZDE 27 ZAM
Özdağ, 2021 yılında sokak ve park gibi genel alanların aydınlatılması için 5.4 milyar kilovatsaat elektrik enerjisi tüketildiğini bildirdi. Son bir yılda elektrik dağıtım şirketlerine ödenen genel aydınlatma dağıtım birim fiyatına yüzde 27 zam yapılarak 26 kuruştan 33 kuruşa çıkarıldığını belirten Özdağ, 2022'de tüketimin artmadan aynı düzeyde gerçekleşmesi halinde bile dağıtım şirketlerine ödenen kâr payının 54 milyon liradan 329.5 milyon liraya çıkacağını söyledi.

DAĞITIM BEDELİ
Özdağ, elektrik şirketlerine kâr payı dışında tarife üzerinden bir de dağıtım bedeli ödendiğini, 2021 yılında 1 milyar 406 milyon TL tutan bu bedelin 2022 itibarıyla 1 milyar 785 milyon liraya ulaşacağını bildirdi. Özdağ, “Kâr payı ve dağıtım bedeli adı altında elektrik dağıtım şirketlerine aktarılan para 1 milyar 460 milyon TL'den, 2 milyar 114 milyon TL'ye çıkacaktır” dedi.

Mehmet Özdağ, elektrik şirketlerine genel aydınlatma hizmeti için yaptıkları bakım, onarım ve işçilik giderleri ile yasal kârlarının zaten ödendiğini belirtirken, “Elektrik dağıtım şirketlerine sermaye transferi yapmak için her fırsat değerlendirilmekte, halkın cebinden bu şirketlere oluk oluk para aktarılmaktadır” eleştirisinde bulundu.
Athena Gökhan'dan Aboubakar'ı şehit ilan eden Melih Gökçek'i uykusuz bırakacak gönderme! "Böyle yediler senelerce bu ülkeyi"52 izlenme
AKP’li eski başkan Kılıçdaroğlu’nu depremzede gibi protesto etmiş! Özgür Özel açıkladı37 izlenme
Türkiye'nin konuştuğu vahşet! Başak Cengiz son yolculuğuna uğurlandı54 izlenme
İmamoğlu'na 'sahte diploma' soruşturmasında ifade tarihi değişti30 izlenme
Nevşehir'de CHP, valiliğin yasağına inat 29 Ekim yürüyüşünü yapacak!176 izlenme
Yenidoğan davasında aileler konuşuyor: 'Bebeğimin ölüsünü bisküvi kutusunda verdiler'30 izlenme
İstanbul Barosu'ndan açıklama: İstanbul'da seçim bitmiştir!628 izlenme
Bir seçim müjdesi daha yalan oldu: On binlerce aileyi kandırdılar! Aylardır tek bir açıklama yok40 izlenme
Müslümanlıkta yalan söylemek iftira atmak var mı? 'Ezan ve türban yasaklandı' diyerek halkı galeyana getiren program yayınladılar!
AKP’li başkandan MHP’li rakibine karşı ilk icraat: "İş yerinin önündeki kaldırımı söktü"
Şanlıurfa Eyyübiye Belediye Meclisi’nin AKP’li eski üyesi Bilal Tekatlı deşifre etti! AKP'li belediyeden 5 milyon euro kime gitti?
Tasarruf çayı da vurdu!