EPDK, TÜİK tarafından ilan edilen Tüketici Fiyatları Genel Endeksi değerlerini dikkate alarak elektrik kesme ve bağlama bedellerini güncelledi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), elektrikte kesmebağlama ve güvence bedelleri, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından ilan edilen Tüketici Fiyatları Genel Endeksi değerleri dikkate alınarak güncellendi.
EPDK'nın konuya ilişkin kararları, 1 Ocak 2019'da yürürlüğe girmek üzere Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Buna göre, elektrikte güvence birim bedellerinin sanayi ve ticarethane abone grupları için kilovatsaat başına 84,8 lira, mesken için 29,8 lira, şehit aileleri ve muharip gazi abone grupları için 14,9 lira, tarımsal sulama, aydınlatma ve diğer abone grupları için ise 40,2 lira olmasına karar verildi.
KESMEBAĞLAMA BEDELLERİ DEĞİŞTİRİLDİ
Kurul tarafından elektrikte kesmebağlama bedellerinin alçak gerilim için 33,8 lira, orta gerilim için de 171,6 lira olması kararlaştırıldı.
SAYAÇ KONTROL BEDELLERİ GÜNCELLENDİ
Sayaç kontrol bedelleri de her yıl TÜİK tarafından ilan edilen Tüketici Fiyatları Genel Endeksi değerleri dikkate alınarak güncellendi ve Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, 1 Ocak 2019'dan itibaren direkt bağlı tek fazlı aktif veya üç fazlı aktif veya reaktif sayaçlar için kontrol bedelinin 22,1 lira, akım trafolu veya gerilim trafolu aktif ve/veya reaktif sayaçlar için de 27,9 lira olması kararlaştırıldı.
Bu yılki fiyatlar şöyleydi:

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/elektrikfaturalarindagizlizam217475h.htm
İŞKUR'un verilerinde gerçek ortaya çıktı! İşte bir yılda işsiz kalan vatandaş sayısı40 izlenme
Cengiz Holding’in şirketine vergi indirimi ve KDV istisnası geldi!58 izlenme
Erdoğan '95 milyar rezervimiz var' dedi, gerçek Merkez Bankası sitesinde ortaya çıktı!113 izlenme
"Apo ile kahvaltı" iddiası şehit ailelerini isyan ettirdi: "Gelsin bakalım, ben ona zıkkım veririm!"37 izlenme
Toplantıya katılmadı, gündeme alınmadı, ceza verilmedi! Peki bu haberin neresi yalan?90 izlenme
Dilan Polat ağlaya ağlaya cezaevine girdi92 izlenme
İmamoğlu ameliyattan sonra corona olduğunu öğrendi50 izlenme
İşte Türkiye'nin getirildiği durum! İktisat mezunu genç kızdan iş başvurusunda haftanın 6 günü yemek ve temizlik yapması istendi51 izlenme
Ocakta asgari ücret ne kadar artacak? İşte olası zam oranları ve maaş tablosu
Balıkesir’de meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı
AKP'li Zehra Taşkesenlioğlu'nun eşi Ünsal Ban'ın 'derin' ilişkileri!
İşte vurgun yapan Thodex’in reklam yüzleri