Ekrem İmamoğlu, 16 Haziran Pazar günü yapılacak olan ve İsmail Küçükkaya tarafından sunulacak olan ortak yayın için rakibi AKP’li Binali Yıldırım’ın soruların görüşülmesini talep ettiğini iddia etti.
İddia üzerine Yıldırım’ın ekibi canlı yayın sırasında bir mesaj göndererek böyle bir girişimlerinin bulunmadığını açıkladı.
YILDIRIM’DAN SORU YANITI
Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu’nun iddialarına sosyal medyadan, “CHP adayı biraz önce ortak canlı yayınla ilgili “Binali Yıldırım soruları istemiş bana bilgi geldi” diyor. Sonra da kendisine tarafların yalanlaması iletildiğinde “öyle değilse yanlış anlamışım” diyor.
Varsa elinde kanıt ispatlasın yoksa da özür dilesin. Yalan söyleme üzerine kurulu çirkin bir siyaseti İstanbullular hak etmiyor. Bunun adı basitliktir.” şeklinde yanıt verdi.
Ekrem İmamoğlu’nun canlı yayındaki açıklaması şöyle;
“SAYIN YILDIRIM, SORULARIN GÖRÜŞÜLMESİNİ TALEP ETMİŞ”
İçerikle ilgili sunan kişinin özgün kalması zorunda ve gündemi toparlayıcı zihinlerde 31 Mart günü dahil olmak üzere zihinlerde hangi soru varsa sorulmasından yanayım. Bir sınırlamanın gazetecinin oradaki duruşuna ters olacağı kanaatindeyim. O özgürlüğünün ve özgünlüğünün korunmasından yanayım. Asla bir sınırlama olmasından yana değilim. Bana soruları yollamasa da olur bu kadar net söylüyorum. Kendileri nasıl hazırlıyorlarsa elbetteki eşitliğin korunması halinde. Ama sanıyorum Sayın Yıldırım, soruların görüşülmesini talep etmiş. Yani biz müdahale eden değil sadece gözetleyen konumda olalım. İstanbul'un dününü yarınını, 31 Mart öncesini sonrasını, 6 Mayıs sürecini, 18 günlük süreci hepsini konuşalım istiyorum.
Bana da yazanlar var; ‘O kabul etmedi şimdi de siz vazgeçin' diye. Olur mu öyle şey? Asla. Biz 17 yıldır bu neden yapılmıyor diye ısrar eden bir anlayışa sahibiz. Dolayısıyla bugün pozisyon değişti; tereddütler arttı çok detaya girmeyelim. Böyle şeyleri ben doğru bulmam. Kaldı ki ben bu münazaraya alışık bir insanım. Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğum dönemde, bir belediye başkanı olarak sizin oturduğunuz koltuk misali bir koltuğa oturup sağıma soluma ilçedeki siyasi parti ilçe başkanlarını 5 yıl boyunca en büyük festivale davet edip beni sorgulayın bende cevap vereyim diyen bir insanım. Bazı partiler hiç gelmemeyi tercih etti. Ama birçoğu katıldı. Bu olması gereken inanılmaz ferahlık rahatlık yaratır toplumda. Yani çekişmeler, iftiralar, yalanlar hepsi söner gider. Çünkü insanlar birbirlerine bakarken zaten söyleyeceklerinin içerisinde emin olmadığı ne varsa unutur. Kimse hakkında bir iftira atmışlığım yok, İstanbul'u konuşmuş birisiyim.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/ekremimamogluyildirimsorularingorusulmeinitalepetmis5114007/
Avrupalı yetkililer uyardı: "Rusya’nın Stalin taktiği kıtlığa yol açabilir"38 izlenme
CDC’den yeni öneri: Aşılananlar için karantinaya gerek yok70 izlenme
'Erdoğan; oyundur, yalandır, aldatmadır, tuzaktır, komplodur, riyadır, ihanettir'215 izlenme
İmamoğlu zarar ediyorlar demişti… Halkbank ve Ziraat Bankası’ndan açıklama geldi31 izlenme
AKP'de bir isyan daha! Partisini topa tuttu15 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik tabloyu paylaştı: 23.731 yeni vaka tespit edildi, 117 kişi hayatını kaybetti, 7.365 kişi sağlığına kavuştu!29 izlenme
Meral Akşener hakkında FETÖ soruşturması!115 izlenme
İstanbul'a füze gibi zam yağıyor: Mehmet Şimşek enflasyon düştü diyor ama rakamlar tam tersini söylüyor22 izlenme
Danıştay'dan kesin karar: O kuleler yıkılacak!
Tüyleri diken diken eden anlar... Celal Şengör'ün katıldığı dünyaca ünlü bilim akademisinde Atatürk için saygı duruşu
İstanbul Havalimanı'nı işleten şirkete dev kıyak! Patronlarına katmerli teşvik
AKP'li belediye başkanından vatandaşlara skandal sözler ! 'Gelir gelmez elinizi sıkıyorum, adam yerine koyuyorum sizi !'