İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan "diploma soruşturması" kapsamında İstanbul Üniversitesi tarafından diploması iptal edilenler, ifadeye çağrıldı.
Ekol TV Muhabiri Dilek Yaman Demir'in aktardığı biglilere göre, İstanbul Üniversitesi'nin savcılığa sunduğu diploması iptal edilenler listesindeki 28 kişi ifade verecek. İfadeye çağrılanlar arasında Silivri'de tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da var.
İlerleyen günlerde bütün şüpheliler savcı karşısına çıkarak ifade verecek.
Savcılık dosyasına İstanbul Üniversitesi tarafından hazrılanan 57 kişilik bir liste de sunuldu. Listede o dönem İmamoğlu ile birlikte mezun olanların isimleri yer aldı.
Listedeki 28 kişi hakkında; diploma notunun yetmediği, mezuniyet için gerekli ders notunu karşılamadığı halde mezun oldukları ve usulsüz geçiş yaptıkları iddiaları yer aldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasıyla "resmi belgede sahtecilik" suçundan soruşturma başlatmıştı.
Soruşturma kapsamında 5 Mart’ta İmamoğlu’nun ifadesi alınmıştı.
İstanbul Üniversitesi, İmamoğlu ile 27 kişinin diplomasının iptaline karar vermişti.
Bizim içimiz yanıyor alkış beklenmesin308 izlenme
İzmir'de AKP'ye şok! 200 kişi İYİ Parti'ye katıldı42 izlenme
Sokak ortasında kıyafet zorbalığı: Bir kadın, başka bir kadını giyimi nedeniyle polise şikâyet etmek istedi!14 izlenme
İşi şansa bağladık!19 izlenme
17 bin çiftçi icra takibinde!84 izlenme
Prigojin'in uçağında gizemli işlem: Hostesin son konuşması ortaya çıktı34 izlenme
Murat Yetkin: "Diplomatik raporlarda 'Erdoğan gidebilir' denilmeye başlandı"36 izlenme
İsmail Saymaz, AKP'nin sakladığı Öcalan ve PKK gerçeğini açıkladı! "Fesih çağrısını bedava yapmadı!"20 izlenme
Atatürk Havalimanı'ndaki cihazları geçen yıl parça parça söküp başka havalimanlarına taşımışlar!
Erdoğan Meclis'e sundu: Halk enflasyon altında ezilirken kamuya 3 bin 241 araç alınacak!
Emine Bulut'un katiline verilen müebbet hapis kararına savcılıktan itiraz
Cengiz Holding Kaz Dağları'nda sondaja başladı: 27 köyün su kaynağına çökmek istiyor!