Türkiye'de yoksulluk sınırı ilk kez 10 bin TL seviyesinin üzerine çıktı. Dövizdeki dengesiz gidişat, doğalgaza ve temel tüketim maddelerine gelen zamlardan dolayı yurttaşların satın alma gücü düştü ve geçim şartları zorlaştı.
BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, internette ‘böbreğimi satmak istiyorum’ ifadesini aratanların oranı son bir yıl içinde tam yüzde 400 arttı.
Bu ifadenin en çok üç büyük kentte aratılması ise dikkat çekti. "Böbreğimi satmak istiyorum" ifadesi en çok İzmir’de aratılırken onu İstanbul ve Ankara takip etti.
"Böbreğimi satmak istiyorum" ifadesinin internette yüksek oranda arattırılmasına siyasilerden de tepki gecikmedi.
Bakan Nebati'nin "Elhamdülillah ekonomiyi kurtardık" sözlerini hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yurttaşın yoksulluktan böbreklerini sattığını belirtti.
Ağbaba, "Eğer Nebati birilerini kurtardıysa bunlar 5'li çete ve saray beslemeleridir" ifadelerini kullandı.
Ağbaba'nın açıklaması şu şekilde:
"İnsanlar yoksulluktan böbreklerini satmak için ilan veriyor. Gözlerinden ışık saçan Bakan Nebati " Elhamdülillah ekonomiyi kurtardık" diyor.
Eğer Nebati birilerini kurtardıysa bunlar 5'li çete ve saray beslemeleridir. AKP iktidarında vatandaşa düşen açlık ve sefalettir".
CHP'li Ağbaba'dan internet erişimine uygulanan kısıtlamaya tepki: "Terör saldırısı böyle yönetilemez"41 izlenme
Miçotakis'in zor anları! Türkiye'yi hedef alırken ekrandaki görüntüler karşısında hayrete düştü.38 izlenme
Sapık kurye sipariş veren kadına dehşeti yaşattı! Günler süren taciz36 izlenme
CHP belediyeleri hedef alan Erdoğan başkanlığı döneminde İBB’yi 1 buçuk milyar dolar borç ile devretmiş36 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme: Bir komiser daha tutuklandı58 izlenme
Belediyenin taşınmazlarını 1.7 milyara satacak20 izlenme
Vatandaş ekonomik krizle boğuşurken şirket sahibi bakanlar yine cebini doldurdu!48 izlenme
CHP’den Menemen Müftüsü’ne tepki: "Atatürk’e ve Cumhuriyetimize yapılan bir saygısızlık"36 izlenme
İnce’den seçmene uyarı: Küsmek, kırılmak yok
Termik santral direnişini kazanmışlardı, 37 kişiye '10 yıl sonra' 42 yıl hapis cezası!
Tartışma yaratan atama! Eski AKP'li başkanın 2 günde gezmediği koltuk kalmadı!
Burası Afganistan değil İstanbul Eminönü! Bunlar İstanbul'a nasıl böyle rahatça gelebiliyor?