İstanbul'un 39 ilçesinde hizmet veren 700'e yakın büfe ve toplamda 3 bine yakın satış noktasında hizmet veren İBB şirketi Halk Ekmek, büfelerde ekmek dışında ürünlerin de satılabilmesi için gerekli düzenlemenin yapılması talebinde bulundu. Talep, İBB Meclisinin temmuz ayı oturumlarında gündeme alındı.
Zorlaşan ekonomik koşullarda satışların canlandırılması, satış noktalarının daha aktif kullanılması ve artan rekabet nedeniyle mevcut ve yeni kurulacak tüm Halk Ekmek büfelerinde geçerli olmak üzere, İstanbul Halk Ekmek tarafından üretilen ürünlerle birlikte piyasada halihazırda satılan meşrubat, kağıt mendil, sakız gibi ürünlerin belirlenecek azami fiyat ile satılması uygun bulundu. Karara AKP grubu “ekmek haricindeki ürünlerin satışına yönelik ticari faaliyete izin verilmesi, daha önce alınan tahsis kararlarına aykırı. İhale yapılarak kullandırılmalı” şeklinde muhalefet şerhi düştü.
Kararın oylanması sırasında da tartışma yaşandı. AKP’li Meclis Üyesi Muhammet Kaynar “Halk Ekmek büfelerini adım adım ticari büfeye çeviriyorsunuz. Bu hem ihale kanuna aykırı hem de ciddi bir rant transferi yapılıyor” dedi.
CHP’li Meclis Üyesi Onur Uğurdan da şunları söyledi:
"Halk Ekmek büfeleri, dar gelirlilere hizmet eden bir sosyal belediyecilik örneği. Market zincirleri nedeniyle ekmek satışları oldukça düştü. Büfeleri işleten dezavantajlı gruplar ve artık ekmek satışından kar elde edemiyor. 2019’dan önce bu büfelerde hiçbir karar alınmadan dondurma satışı yapıldı.
AKP dönemindeyken büfelerin verildiği kişiler ile ilgili kıstaslar da yoktu. Halk Ekmek çalışanları ve yakınlarına verilmişti daha önce. Şu an bu kararı dezavantajlı gruplara gelir sağlamak için alıyoruz. Ortalama gelirleri 2030 bin lira civarında ve git gide düşüyor. Bu karar biraz da olsa işletenleri kurtaracaktır."
Nefes
Mansur Yavaş'a kurulan aşağılık komplo ile ilgili tüm gerçekler bu videoda !162 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 24.792 yeni vaka tespit edildi, 24.403 kişi sağlığına kavuşurken, 195 kişi hayatını kaybetti!71 izlenme
İktidarın kadına 19 yıllık bakışının kısa özeti!85 izlenme
Van Bahçesaray'da çiftçiler akaryakıt zammı yüzünden öküz ve sabana geri döndü: "Akaryakıt çok pahalı. 21. yüzyıldayız, halimizi görüyorsunuz. Sorsanız uzaya uçuyoruz"19 izlenme
Kararlar kabul edildi! Bolu’da yabancılara su dolarla, nikâh 100 bin TL48 izlenme
Vatandaşın borcu 2.2 trilyonu aştı37 izlenme
İBB 130 bin aileye ulaştıracak!96 izlenme
Önümüzdeki yılın başında alınacak zam tutarlarını etkileyecek enflasyon rakamlarına tepki gösteren vatandaş: "TÜİK'in yalanını hiç kimse yutmuyor"23 izlenme