Türkiye'yi kasıp kavuran kuraklık nedeniyle hububat ürünlerinde büyük verim kaybı yaşanıyor. Buğday, arpa, mısır ve kırmızı mercimekte durumun çok kötü olduğunu söyleyen CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, piyasada yaşanacak açığın milyonlarca tonluk ithalatla doldurulacağını belirtti. Kuraklığın dünya genelinde de yaşandığını ifade eden Gaytancıoğlu, ithalat fiyatlarının da katlanarak arttığını kaydetti. Ayrıca mısır ve arpadaki verim kaybı nedeniyle yem ithalatının da katlanacağını vurgulayan Gaytancıoğlu, ekmek, makarna, bisküvi ve et gibi ürünlere büyük bir zammın kaçınılmaz olduğunu aktardı.

İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da kuraklığın sert yaşandığını anlatan Gaytancıoğlu, Şanlıurfa'ya giderek arpa üreticisi çiftçilerle görüştüğünü dile getirdi. Gaytancıoğlu, “Arpanın samanı yok. Ürünler dolmamış, ocak ve şubatta yağış olmadığı için bitki beslenememiş. Çoğu üretici dekar başına 1720 TL olan biçerdöver parasını ödeyemeyecek. ‘En azından tohum alayım' diyorlar ama o da çıkmıyor. Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Karaman, Konya'da da kayıplar var. Kayıp yüzde 50'yi buluyor” dedi.

Okan Gaytancıoğlu
BORÇ YÜKÜ ARTTI
Gübre, mazot ve tohum maliyetlerinin çiftçinin belini büktüğünü söyleyen Gaytancıoğlu, kuraklıktan dolayı ürün de olmayınca çok zor duruma düştüklerini ifade etti. Gaytancıoğlu, çiftçilerin tarlalara hayvanları salmaya başladığını kaydetti.
Kuraklık nedeniyle yaşanacak ürün sıkıntısına karşı hükümetin bir an önce harekete geçmesi için çağrıda bulunan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, çiftçilere kredi değil doğrudan karşılıksız nakdi destek verilmesi gerektiğini söyledi. Sulama yapılan arazilerde ikinci ürün ekilebildiğini, ancak bunun için tarlaların en az 4 kere sulanması gerektiğini anlatan Gaytancıoğlu, buradaki üreticilere su ve elektriğin ücretsiz verilmesinin şart olduğunu vurguladı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/ekmekmakarnaveetebuyukzamyolda6449023/
Kamu bankasından ‘İBB'den Hamidiye su almayın’ talimatı!115 izlenme
Ferdi Zeyrek'in zeybek oynarken çekilen görüntüleri sosyal medyada yeniden gündem oldu18 izlenme
Ciro kaybı desteğine başvuran esnafa devletten büyük destek: 4 lira 63 kuruş!80 izlenme
Egemenlik 23 Nisan’da saltanattan alınıp halka teslim edildi!32 izlenme
Milyonların cebinden milyarlarca haraç !119 izlenme
Üniversiteler artık aile şirketi gibi!64 izlenme
Eşine özel kadro açan Hüseyin Bağ'ın rektörlük görevine son verildi!121 izlenme
Köprü ve otoyol ücretlerine büyük zam30 izlenme
Kısa vadeli dış borç rekor kırdı!
Gezi Davası kararından sonra Osman Kavala'dan ilk açıklama: 'Ellerinde ip olsa, beni asacaklardı'
Kocaeli yangın faciasında ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi! Yaralı olarak kurtarılan işçi de hayatını kaybetti
Türk televizyonlarında tarihi skandal! Canlı yayında eşinin cinsel içerikli videosunu izletti!