İstanbul'da gelen son zamla 5 TL'ye satılmaya başlanan ekmeğe yeni zam yolda. Fırıncılar maliyet artışları nedeniyle ekmeğin 5 TL'de uzun süre kalamayacağını ifade ediyor.
KAÇAK ENGELLENMELİ
Un, maya ve elektrik başta olmak üzere maliyet artışlarının üreticileri zorladığını söyleyen Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, bunların yanı sıra İstanbul'daki kaçak fırınlar nedeniyle de fiyatların yüksek seyrettiğini belirtti. Bu sıkıntıyı uzun süreden bu yana dile getirdiğini, şimdi oda ve federasyon başkanlarının da aynı noktaya geldiğini anlatan Kolivar, basit önlemlerle vatandaşın ucuz ve kaliteli ekmek yemesinin mümkün olduğunu vurguladı. Kolivar, “Kaçak fırınlar kalkmazsa İstanbul'da ekmek fiyatları düzelmez. 78 lira olur. İstanbul'da fırınların Ankara'daki gibi tamamen ruhsatlı olması lazım. O zaman fiyatlar geriler. Yoksa 7 lirayla da durmaz. Birer lira da artmayacak bu gidişle. 78 liradan 10 liraya çıkacak” dedi.
■ Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) unun çuvalını 350 TL'ye sattığını söyleyen Cihan Kolivar, bu unla ekmek yapılamadığını, ekmeklik un çuval fiyatının piyasada 450580 TL arasında satıldığını belirtti. Kolivar, undaki fiyat artışının artık 50'şer TL şeklinde gerçekleştiğini kaydetti.
Sözcü
VEDAŞ, AKP’li belediye ‘borcunu ödemiyor’ dedi, elektriği kesti!104 izlenme
Okullar için salgın uyarısı! 'Tedbir filan yok'54 izlenme
Arşiv unutmaz! Erdoğan, Akşener’e geçmişte neler söylemiş neler!120 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüştü28 izlenme
Alevi öğrencilere 'namaz kılın' baskısına Alevi derneklerinden tepki103 izlenme
İsrailli sosyal medya fenomeni, bombardıman altındaki Filistinli sivillerle böyle dalga geçti29 izlenme
AFAD ve Kandilli duyurdu: Elazığ'da şiddetli deprem22 izlenme
AKP'li belediyenin sattığı gayrimenkul listesini Erzurum'un Palandöken ilçesinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nın önüne vinçle astırdı22 izlenme