Ege Denizi ve Akdeniz'de sismik hareketlilik alarmı! Son 24 saatte onlarca küçük ölçekli, Richter ölçeğine göre 4'ten büyük 11 deprem meydana geldi...
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi verilerinden edinilen bilgilere göre, Ege Denizi ve Akdeniz'de çok sayıda sarsıntı tespit edildi.
Dün yaşanan irili ufaklı sarsıntıların ardından bugün en büyüğü 4,8 olmak üzere çok sayıda deprem meydana geldi. Akdeniz'de ise saat 14.18'de 3,2 büyüklüğünde deprem oldu.
AFAD, akşam saatlerinde peş peşe 3,3 3,5 3,6 4,4 4,5 4,8 büyüklüklerinde sarsıntılar meydana geldiğini bildirdi. Son deprem ise saat 20.45'te 4,4 büyüklüğünde gerçekleşti.
Öte yandan Akdeniz ve Ege Denizi'nde Yunanistan ve bazı adalara yakın bölümde de depremler meydana geldiği bildirilirken 4 ila 4,8 arasında, en az 11 deprem kayıtlara geçti.

Yunan basınından Proto Thema'nın haberine göre ise Ege Denizi'nde son 48 saatte 200'den fazla deprem meydana geldi.
Ege'de son dönemde yaşanan deprem hareketliliğiyle ilgili Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis başkanlığında toplantı yapıldı. Hükümet yetkilileri ve uzmanların katılımıyla yapılan toplantıda, bölgedeki sismik hareketlilik ve olası büyük depreme karşı alınabilecek önlemler masaya yatırıldı.
Yunan basınında yer alan haberlere göre, okullarda eğitime bir gün ara verilmesi, belediye etkinliklerinin iptali gibi tedbirlerin alındığı Santorini'ye de önlem amacıyla arama kurtarma ekibi, arama kurtarma köpeği ve insansız hava araçları sevk edildi. Adada arama kurtarma ekipleri için çadırlar kuruldu. Öte yandan, olası deprem anında yapılara zarar vermemesi için havuzlar boşaltıldı.
Thira Belediyesi, yoğun sismik aktivite ve planlanan kapalı alan etkinliklerinin iptali nedeniyle Santorini'de okullarının yarın tatil edildiğini duyurdu.
Ege'deki Amargos Adası Belediyesi de 3 Şubat Pazartesi günü adadaki kreşler ile ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Adada tüm kültürel etkinlikler iptal edilerek, bölge sakinlerinden kapalı alanlarda toplanmaktan kaçınması istendi.

Depremlerin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden dikkat çeken bir uyarıda bulundu.
Ege'de yaşayan vatandaşlara seslenen Görür, "Son Arkadaşlar Yunanistan’ın Ege Denizindeki Santorini Adasının kuzey doğusunda dünden beri gittikçe sıklaşan depremlerden bahsetmiştim. Bugün de gittikçe artması üzerine Ege kıyılarımızda söz konusu yere yakın vatandaşlarımızın dikkatli olmasını öneriyorum" ifadelerini kullandı.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Ege Denizi'ndeki deprem fırtınasına yönelik açıklama yaptı.
Prof. Dr. Ercan, bu deprem fırtınasının kökeninin tamamen denizin içindeki yanardağa bağlı olduğunu öne sürdü.
Santorini Yanardağı ile ilişkili bir deprem fırtınası yaşandığını dile getiren Prof. Dr. Ercan, "Magmadan yaklaşık 45 kilometre derinden gelen, 1200 santigrat derece sıcaklığındaki erimiş yüksek kıvamlı magma, yüksek basınçla yukarıdaki magma odalarını dolduruyor. Yaklaşık 250 kilobarlık basınçla ve 2 bin 200 santigrat derece sıcaklıkla oraya basıyor. Bu baskı, bölgenin patlama için basıncını artırıyor. Basıncın artması sonucunda da depremler oluşuyor" diye konuştu.
Prof. Dr. Ercan, "Herkes bunun sonucunda ne olacak diye merak ediyor. Bunun sonucunda, taş ve topakların fırlatıldığı patlama gerçekleşebilir. Bu patlama etkin olur. Deprem üretimi de olabilir. Bu üretim de 5 ile 7 arasında sarsıntıya da neden olabilir. Depremle birlikte süpürtü dalgaları oluşabilir. Bu dalgalar bütün Ege'deki adaları, Girit'i, Yunanistan kıyılarını ve Türkiye kıyılarını da etkileyebilir" ifadelerini kullandı.
Sözcü
İngiltere'de genç kızın videosunu çeken Afgan sığınmacı kızın abisi tarafından feci şekilde dövüldü!78 izlenme
TÜSİAD operasyonu sevindirmiş! Ahmet Hakan yeni Türkiye’yi anlattı24 izlenme
Kontrollü yıkım böyle kontrolden çıktı! Saniyeler içinde yerle bir oldu73 izlenme
Elazığ'da rezalet ! Deprem nedeniyle dağıtılan yardım malzemeleri vatandaşların kafasına fırlatıldı !326 izlenme
Domateslerden sonra şimdi de kayısılar Rusya’ya takıldı!95 izlenme
İçtaş’ın uçmayan yolcu Zafer’i!53 izlenme
Vatandaş iktidara böyle konuştu! 'Sen Saray'da ejder meyvesi yiyeceksin ben bir paket makarnayı nasıl alacağımı düşüneceğim'41 izlenme
Abbas Güçlü: "Ortada bir çalıntı varsa LGS iptal edilmeli"41 izlenme
Yazıklar olsun! Sağlık çalışanını bu hale getirdiler!
Gazeteci Cengiz Erdinç gözaltına alındı
Bursa Çarşamba'da son dönemde sık sık gündeme gelen Suriyeli göçmen sıkıntılarından sonra yapılan denetimler semt sakinlerini ve sokakları rahatlattı
Doğal gaz faturalarında yeni dönem: Bu kişilere artık destek verilmeyecek