ENFLASYONUN önlenemez yükselişine kamu maliyesinin de destek olması amacıyla 17 Mayıs 2024’te çıkarılan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi delinmeye devam ediyor. Genelgeye göre, uluslararası toplantılar ve milli bayramlar haricinde, gezi, kokteyl, yemek ve benzeri davetler düzenlenmemesi gerekiyor.
Ancak Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük’ün görevden alınmasının ardından yerine kayyum olarak atanan Batman Valisi Ekrem Canalp, lüks gezi ihalesi düzenledi. Batman Belediyesi’nin 10 günlük “Batman’dan Edirne’ye, Edirne’den Batman’a Gezi Organizasyonu” ihalesini 2 milyon 225 bin TL bedelle Saklıkent Taşımacılık Turizm kazandı. Tasarruf tedbirlerine rağmen pazarlık usulü yapılan ihalenin belediyeye günlük bedeli 222 bin 500 TL’ye mal olacak.
BATMAN’A 3.KEZ KAYYUM
Yüzde 64.52 oy ile seçilen DEM Parti’li Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük’ün görevden alınmasının ardından kente üçüncü kez kayyum atandı. Batman’a ikinci kez kayyum olarak atanan Batman Valisi Ekrem Canalp, 20182022 yılları arasında Edirne Valisi olarak görev yaptı. Turda gidişdönüş uçak bilet masrafları, otelde konaklama, 3 öğün yemek ve Edirne’nin tarihi turistik yerlerini gezme masrafları belediyenin kasasından çıkacak. Canalp’ın bir önceki görev yeri olan Edirne’ye gezi düzenlemesi ve belediyenin bütçesini harcaması eleştirilere neden oldu.
Nefes
29 Ekim kutlamalarını iptal etmeyin, teröristleri sevindirmeyin29 izlenme
Özgür Özel'den Bilal Erdoğan tepkisi: "Sakın 'Erdoğan'ın oğluyum, bana laf etti' deme. Madem siyaset yapıyorsun karşılığını alırsın"30 izlenme
Prof. Dr. Naci Görür 'İstanbul depremi olacak' dedi, madde madde sıraladı47 izlenme
Sadece 6 kere uçtu, maliyeti 13 milyon dolar oldu!71 izlenme
Öğrenciler faizin silinmesini beklerken bir faiz daha geldi!96 izlenme
PTT'de rekor zarar!217 izlenme
Erdoğan’ın marketinde enflasyon yüzde 263!35 izlenme
Türkiye'nin konuştuğu vahşet! Başak Cengiz son yolculuğuna uğurlandı58 izlenme