Türkiye'de son günlerde evde oturanların bilgisi dışında o evde yaşıyormuş gibi gösterilen yabancılar gündem oldu. Sosyal medyadan birçok kişi 'Evimde yabancı var' diyerek edevlet belgelerini paylaştı
İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin pek çok ilinde evde yaşayanların bilgisi dışında başka kişilerin de o evlerde yaşadığı gösterildiği ortaya çıktı. Sosyal medyada birçok vatandaş 'Evimde yabancı var' diyerek e devlet belgelerini paylaştı. Ankara'da yaşayan Derya Öztepe'nin 14, Necdet Öztürk'ün 3, Orhan Türkdoğan'ın evinden ise 5 yabancı çıktı. Olayla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, "Seçim güvenliği konusunda büyük bir alarm işareti" dedi.
EVİNDEN 14 KİŞİ ÇIKTI
Ankara Mamak'ta Derya Öztepe isimli bir kadın, e devlet üzerinden yaptığı sorgulama sonrasında 4 kişi kaldıklarını bildikleri evinde 14 kişinin daha yaşadığını öğrendi. Olay karşısında şok olduğunu ifade eden kadın, 6 kişinin yabancı uyruklu olduğunu açıkladı.
Fox TV'nin haberine göre Derya Öztepe, nüfus kayılarına göre eşi ve 2 kızıyla birlikte 100 metrekare 3 oda bir salon evini 14 kişiyle daha paylaşıyor. 2'si ev sahibi diğer 12 kişi ise hiç tanımadığı insanlar. Öztepe, "Çok tedirgin oldum yani bu insanlar kötü bir işe, terör eylemine karışabilirler. Yani yardım ve yataklık yapıyor diye de gözükebilirim" derken konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.
Necdet Öztürk isimli vatandaşın evinden 3, Orhan Türkdoğan'ın ise evinden 5 yabancı çıktı.
Sadece İstanbul ve Ankara değil Türkiye'nin diğer illerinde oturanlar sosyal medyadan evimden yabancı çıktı diyerek e devlet belgelerini paylaştı.
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, "Seçim güvenliği konusunda büyük bir alarm işareti. Ne yazık ki, bu siyasi iktidar seçmen kütüklerini, bir kanunla Yüksek Seçim Kurulu'ndan alıp İçişleri Bakanlığı emrine verdiği için artık seçmen kütükleri de güvenlikleri açısından sorgulanır hale gelmişlerdir" dedi.
Silivri’ye atılan Ümit Özdağ, kararlı duruşundan taviz vermiyor39 izlenme
Emekli Amiral Türker Ertürk için istenen ceza belli oldu23 izlenme
Geçinemeyen yurttaş kredi kartı batağında: 46 milyar 855,3 milyon lira takipte31 izlenme
İBB, AKP döneminin 9 milyar liralık borcunu ödedi!110 izlenme
Tarihi Fatih Camii'nde zimmet skandalı! Parayı ev tarla ve arsaya yatırdılar53 izlenme
Sefine Tersanesi, ölen işçiyi suçladı!56 izlenme
Levent Koç AKP'ye geçti, Melih Gökçek nasıl çark edeceğini şaşırdı20 izlenme
AKP'nin oy oranında büyük düşüş!117 izlenme
İşte doların fırlamasıyla halktan saklanan gerçek: Dövizi bilerek yükseltilince iflasın eşiğine geldiler!
Bu verileri Birleşmiş Milletler açıkladı: Gıda fiyatları dünyada düştü Türkiye’de yüzde 44 arttı
Hukuk öldü, ağaçlar gitti: Manzara bu
Yangın mevsimi yaklaştı: 5’li çeteye komşu orman imara açıldı